Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑμφιβάλλει για την απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄ΚΠΣ ο ΣΕΤΕ με επιστολή του στον ΕΟΤ

Αμφιβάλλει για την απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄ΚΠΣ ο ΣΕΤΕ με επιστολή του στον ΕΟΤ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στις απαντήσεις του ΕΟΤ για την κατανομή των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ στον τομέα ‘Τουρισμός’. Στην επιστολή του προς τον […]

Άμεση ήταν η αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) στις απαντήσεις του ΕΟΤ για την κατανομή των κονδυλίων του Γ' ΚΠΣ στον τομέα 'Τουρισμός'<...>. Στην επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γιαννακόπουλο ο ΣΕΤΕ εξακολουθεί να εκφράζει επιφυλάξεις για τις δυνατότητες που υπάρχουν για πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει αλλάξει καθόλου.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ΣΕΤΕ αναφέρονται τα εξής:
"Αγαπητέ κύριε Γενικέ,
Ευχαριστούμε για την επιστολή σας με ημερομηνία 07.08.00
Θεωρούμε θετικό ότι τα κονδύλια τόσο του τομεακού, όσο και των ΠΕΠ, είναι δεσμευμένα αποκλειστικά για τουριστικές επενδύσεις, προεξοφλώντας και τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΘΟ.
Εξακολουθούμε, όμως, να αμφιβάλουμε για τη δυνατότητα πλήρους απορρόφησης των κονδυλίων αυτών, με δεδομένο ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στον αναπτυξιακό νόμο και κύρια στον τρόπο εφαρμογής του.
Από την έλλειψη αναφοράς στο θέμα αυτό στην επιστολή σας, συμπεραίνουμε ότι ο αναπτυξιακός παραμένει ο ίδιος, χωρίς να προωθηθούν οι βελτιώσεις που έγκαιρα και συστηματικά έχει προτείνει ο ΣΕΤΕ.
Η επισήμανση σας "ότι δεν υπήρξε καμία τουριστική επιχείρηση που να υπέβαλε πρόταση επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο και που να είχε τις προϋποθέσεις να ενταχθεί και η οποία να μην εντάχθηκε λόγω έλλειψης πιστώσεων" επιβεβαιώνει, ουσιαστικά, την ύπαρξη εμποδίων στην προσπάθεια μιας επιχείρησης να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.
Η ύπαρξη αντικινήτρων και ο τρόπος ερμηνείας των διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου από τον ΥΠΕΘΟ, έχουν αποκλείσει μεγάλο αριθμό υγιών τουριστικών επιχειρήσεων από τον εκσυγχρονισμό. Η εμπειρία από το Β΄ ΚΠΣ<.> όπου μόνο 29.757 κλίνες εκσυγχρονίστηκαν, κάνει τον στόχο των 100.000 κλινών να φαντάζει εξαιρετικά φιλόδοξος. (Σε κάθε περίπτωση η αναβάθμιση του 10% του συνόλου των κλινών μόνο, δεν αποτελεί συνολική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος).
Ελπίζουμε, ότι έστω και την τελευταία στιγμή, θα προωθηθούν οι βελτιώσεις στον αναπτυξιακό νόμο, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις απορρόφησης των όποιων κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ για τον τουρισμό (τα οποία κονδύλια σε κάθε περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην σημασία του τουρισμού για την Εθνική Οικονομία)".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024