Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουρισμός: Το προσφορότερο πεδίο ανάπτυξης και ευημερίας

Τουρισμός: Το προσφορότερο πεδίο ανάπτυξης και ευημερίας

«Μια σειρά από μεταρρυθμίσεις ξεκινούν για τον τουρισμό από τις επόμενες μέρες». Αυτό δήλωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά από την Κρήτη επισημαίνοντας παράλληλα ότι…

«Μια σειρά από μεταρρυθμίσεις ξεκινούν για τον τουρισμό από τις επόμενες μέρες». Αυτό δήλωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά από την Κρήτη επισημαίνοντας παράλληλα<...> ότι «βρίσκομαι εδώ για να εφαρμόσω την κυβερνητική πολιτική που έχει ως στόχο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής που πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Αθανάσιο Οικονόμου, η υπουργός ανακοίνωσε ότι στις 22 Αυγούστου συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τον «Ιαματικό Τουρισμό και λοιπές διατάξεις» που δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα του τουρισμού, και ακολουθεί ο νόμος για τον Αγροτουρισμό ενώ είναι έτοιμα και τα προεδρικά διατάγματα που αφορούν τις άλλες μορφές τουρισμού όπως είναι ο τουρισμός υγείας, ο προπονητικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός και ο τουρισμός πόλεων.

Επίσης, σε ομιλία που παρέθεσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε τον τομέα του τουρισμού «ώς το προσφορότερο πεδίο ανάπτυξης και ευημερίας και ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αξιοποιήσει μόνο το 15% των τουριστικών δυνατοτήτων της και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πετύχει την ανάπτυξη και υπόλοιπου 85%. Το στοίχημα που καλούμαστε να βάλουμε σήμερα» είπε η υπουργός, «είναι η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του τόπου μας σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι «από την στιγμή που ανέλαβα την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχω θέσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και αυτό σημαίνει, αναβάθμιση των κορεσμένων περιοχών, δημιουργία νέων προορισμών, νέων τουριστικών προϊόντων, βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών».

Παράλληλα η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης επισήμανε ότι ο «τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο χώρα μας ξεκίνησε να το αξιοποιήσει με σχέδιο και όραμα, με νέες πολιτικές, νέες ιδέες, με νέες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Στο νέο διεθνές περιβάλλον η Ελλάδα καλείται να αναδείξει το εγχείρημα της τουριστικής ανάπτυξης σε μείζονα εθνικό και μετρήσιμο στόχο. Ο στόχος αυτός είναι συνυφασμένος με την υιοθέτηση μιας νέας τουριστικής πολιτικής που θα βλέπει το μέλλον και θα προετοιμάζεται γι΄αυτό».

«Βρίσκομαι εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του νομού Χανίων που χρονολογούνται εδώ και μια εικοσαετία αν όχι και παραπάνω» Αυτό δήλωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά μετά από συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τους εκπροσώπους της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και με τους τουριστικούς φορείς του νομού Χανίων στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κρήτη.
Ειδικότερα η υπουργός εκτός από την αναβάθμιση του γραφείου του ΕΟΤ στα Χανιά ανέφερε ότι : <ι>«Είμαστε στην τελική ευθεία τόσο για το ζήτημα του ΞΕΝΙΑ των Χανίων και την ανάπτυξη της περιοχής που βρίσκεται, όσο και για το θέμα των Αγίων Αποστόλων που αφορά την αξιοποίηση της περιοχής όπου θα ενταχθεί και το θέατρο Μίκη Θεοδωράκη.»

Γραφεία ΕΟΤ, μαρίνα, γκολφ

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στον Νομό Ρεθύμνου η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μιλώντας σε φορείς της περιοχής ανέφερε ότι η παρουσία της εκεί έχει ως στόχο την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που δίνει βάρος στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Μετά από τις συναντήσεις της με τους εκπροσώπους της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και φορείς της περιοχής η υπουργός δήλώσε τα εξής: «είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις σε όσα μας ανέπτυξαν οι φορείς του τουρισμού». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι δημιουργείται το νέο γραφείο του ΕΟΤ στην περιοχή Δελφίνι το οποίο θα αποτελέσει και κέντρο συνεργασίας με τον δήμο για την τουριστική ανάπτυξη, την πληροφορία και την διοίκηση, ενώ εξετάζονται και τα θέματα της μαρίνας Ρεθύμνου που χρονίζει. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γκόλφ η κ. Πετραλιά απάντησε ότι «η πολιτική μας προχωρεί και σε αυτό το θέμα σε όλη την Ελλάδα. Για τις μεγαλύτερες εκτάσεις θα προχωρήσουμε και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Ειδικότερα για το Ρέθυμνο γρήγορα θα μπορούμε να έχουμε την μέριμνα και την απόφαση».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024