Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΣήμερα η διεθνής συνάντηση για τη πετρελαιοκηλίδα στο Λίβανο

Σήμερα η διεθνής συνάντηση για τη πετρελαιοκηλίδα στο Λίβανο

Πραγματοποιείται σήμερα η διεθνής συνάντηση με θέμα την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον πόλεμο στο Λίβανο, στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ, με πρωτοβουλία […]

Πραγματοποιείται σήμερα η διεθνής συνάντηση με θέμα την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον πόλεμο στο Λίβανο, στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ<...>, με πρωτοβουλία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Τη συνάντηση συγκαλούν ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού οργανισμού (ΙΜΟ)κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος και ο διευθυντής του προγράμματος για το Περιβάλλον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNEP) κ.Achim Stainer και θα συμμετάσχουν ο Ελληνας Επίτροπος για το Περιβάλλον κ.Σταύρος Δήμας, εκπρόσωποι της Κύπρου, της Ελλάδας, του Λιβάνου, της Συρίας της Τουρκίας, της Ευρωπαίκής Επιτροπής του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για το συντονισμό ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA), του REMPEC, του IMO και του UNEP.

Η διεθνής συνάντηση είναι ένα ουσιαστικό βήμα για διεθνή συνεργασία μεταξύ του ΙΜΟ, των αρμόδιων οργάνων του ΟΗΕ και των γειτονικών κρατών, προκειμένου να περιορισθούν οι καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, που προξένησε η πετρελαιοκηλίδα στις ακτές του Λιβάνου και της Συρίας και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επέκτασής τους στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024