Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΣε υψηλά επίπεδα η ασφάλεια της κρουαζιέρας

Σε υψηλά επίπεδα η ασφάλεια της κρουαζιέρας

Μετά τις τρομοκρατικές απειλές για πτήσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες το Διεθνές Συμβούλιο των Γραμμών Κρουαζιέρας (ICCL) διαβεβαιώνει τους επιβάτες ότι η ασφάλεια των κρουαζιερόπλοιων κινείται […]

Μετά τις τρομοκρατικές απειλές για πτήσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες το Διεθνές Συμβούλιο των Γραμμών Κρουαζιέρας (ICCL) διαβεβαιώνει τους επιβάτες ότι η ασφάλεια των κρουαζιερόπλοιων κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς αποτελεί και βασική προτεραιότητα των εταιρειών.<...> Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η αμερικανική ακτοφυλακή δεν έχει αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας για το ναυτιλιακό τομέα αλλά ούτε έχει αλλάξει την διαδικασία εισόδου των επιβατών στα λιμάνια. Οι επιβάτες πρέπει να συνεχίσουν να αισθάνονται ασφαλείς με τους πολυάριθμους ελέγχους που ισχύουν ούτως ή άλλως.

Από την πλευρά τους οι εταιρείες κρουαζιέρας, συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν στη διευκόλυνση του έργου της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) καθώς όπως είναι γνωστό οι επιβάτες της κρουαζιέρας χρησιμοποιούν πολλές φορές τα αεροπλάνα για να βρεθούν στα σημεία από τα οποία θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα τους.

Από την πλευρά τους ο γραμματέας του συμβουλίου κ. Chertoff, ο γενικός εισαγγελέας κ. Gonzales| και η Ένωση Βιομηχανίας Ταξιδιών επεσήμαναν ότι πρέπει να συνεχιστούν τα ταξίδια και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς με τα υψίστης ασφαλείας μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί. Είναι επίσης σημαντικό για τους ταξιδιώτες να ασκήσουν την υπομονή τους καθώς η βιομηχανία της κρουαζιέρας προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις ασφαλείας.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας είναι δεσμευμένη στην παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους επιβάτες και το πλήρωμά της. Τα σκάφη κρουαζιέρας ακολουθούν τα μέτρα ασφάλειας που περιλαμβάνουν:

  1. 100% έλεγχο όλων των αποσκευών
  2. Εκτεταμένο έλεγχο των καταστάσεων των επιβατών και προσδιορισμός τους
  3. Περιορισμένη πρόσβαση σε «ευαίσθητες περιοχές» του πλοίου
  4. Ενημέρωση του U.S. Department of Homeland Security πριν την άφιξη σε αμερικανικό λιμάνι καθώς και αναλυτική ενημέρωση με τις καταστάσεις των επιβατών και του πληρώματος
  5. Ύπαρξη ομάδας ασφαλείας σε κάθε πλοίο
  6. Ύπαρξη ζώνης ασφαλείας γύρω από τα πλοία από την ακτοφυλακή
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024