Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνας νεκρός, αρκετοί τραυματίες, σπίτια στις φλόγες, εκκενώσεις χωριών και ξενοδοχείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Ένας νεκρός, αρκετοί τραυματίες, σπίτια στις φλόγες, εκκενώσεις χωριών και ξενοδοχείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Τραγικές στιγμές διαδραματίστηκαν τη νύχτα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής όπου εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας ένας Γερμανός τουρίστας έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να ανέβει σε βάρκα για να μεταφερθεί από το ξενοδοχείο όπου και διέμενε μαζί με την οικογένειά του σε ασφαλές μέρος.

Τραγικές στιγμές διαδραματίστηκαν τη νύχτα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής όπου εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας ένας Γερμανός τουρίστας έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να ανέβει σε βάρκα για να μεταφερθεί από το ξενοδοχείο όπου και διέμενε μαζί με την οικογένειά του σε ασφαλές μέρος. Ο άτυχος 41χρονος έπεσε στη θάλασσα και χάθηκε στα κύματα μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και του ανήλικου παιδιού του.

Εντωμεταξύ, συνεχίζει να μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά σε δύο μέτωπα. Ένα από την πλευρά της Καλάνδρας μετά τη Σκιώνη και ένα στην Αγ. Παρασκευή. Το θετικό είναι ότι έχει κοπάσει η ένταση των ανέμων ενώ τα αεροπλάνα συνεχίζουν τις ρίψεις ύδατος. Το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Χανιώτη, ενώ μέχρι το απόγευμα θα δοθεί ρεύμα και στο Πολύχρονο και το Πευκοχώρι. Ακόμη μέχρι το απόγευμα θα υδροδοτηθεί το Πολύχρονο, η Χανιώτη και το Πευκοχώρι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας, όλα τα ξενοδοχεία λειτουργούν κανονικά καθώς και τα Λουτρά της Αγ. Παρασκευής, ενώ ο τουριστικός προγραμματισμός συνεχίζεται κανονικά.

Σε επικοινωνία του TravelDailyNews με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Μπακογιάννη, μας ενημέρωσε ότι πλέον οι περισσότεροι τουρίστες έχουν επιστρέψει στα ξενοδοχεία τους ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να διακόψουν τις διακοπές τους.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και απλώθηκε σε ένα μέτωπο άνω των δέκα χιλιομέτρων στις περιοχές Πολύχρονου, Χανιώτης, Πευκοχωρίου, Κρυοπηγής και Σκιώνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από το βράδυ της Δευτέρας. Στην περιοχή ισχύει γενική κινητοποίηση, που προβλέπει ακόμα και επίταξη οχημάτων και μηχανημάτων. Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχτηκαν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα ελικόπτερο. Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος ενός πιλότου Canadair με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Καλαντζή ο οποίος του ανέφερε: «Είμαι συγκλονισμένος από την εικόνα που είδα. Είναι κάτι που το συναντώ για πρώτη φορά, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε μήκος δέκα χιλιομέτρων» δήλωσε ο πιλότος. Η κατάσβεση της φωτιάς ήταν όλο και πιο δύσκολη καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι ενώ η κατεύθυνση του ανέμου άλλαζε συνεχώς φορά.

Επίσης, επτά άτομα με εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού, δύο με καρδιολογικά και δεκάδες με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν τη νύχτα στο νοσοκομείο Πολυγύρου και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Στο ίδιο νοσοκομείο παραμένουν για προληπτικούς λόγους δύο άτομα με καρδιολογικά προβλήματα, ενώ 35-40 άνθρωποι που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσα τους και ένα βρέφος 8 ημερών, το οποίο μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του βρέφους είναι καλή και δεν διατρέχει κίνδυνο. Επίσης, τουλάχιστον 100 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ πολλά σπίτια αλλά και ξενοδοχεία εκκενώθηκαν.

Εντωμεταξύ ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση για την επιστροφή των κατοίκων και των παραθεριστών με πρωτοβουλία της νομαρχίας, όπου αυτό το επιτρέπει η κατάσταση. Η επιστροφή τους θα γίνει οδικώς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024