Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτικές οδηγίες για διαβητικούς επιβάτες αεροσκαφών

Ταξιδιωτικές οδηγίες για διαβητικούς επιβάτες αεροσκαφών

Οδηγίες για τους διαβητικούς επιβάτες αεροσκαφών, έπειτα και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια του κόσμουεξαιτίας της πρόσφατης επιχειρούμενης τρομοκρατικής ενέργειας εξέδωσε πριν λίγες μέρες η […]

Οδηγίες για τους διαβητικούς επιβάτες αεροσκαφών, έπειτα και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια του κόσμου<...>εξαιτίας της πρόσφατης επιχειρούμενης τρομοκρατικής ενέργειας εξέδωσε πριν λίγες μέρες η Οργάνωση ‘Διαβητικοί Ηνωμένου Βασιλείου’, όντας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών.
Σημειώνεται ότι η οργάνωση ‘Διαβητικοί Η.Β.’ αριθμεί σήμερα περισσότερα από 170.000 μέλη και αποτελεί την μεγαλύτερη οργάνωση του Η.Β., που ασχολείται με διαβητικούς ανθρώπους, χρηματοδοτεί σχετικές έρευνες και καμπάνιες ενημέρωσης, βοηθώντας παράλληλα ανθρώπους να εξοικειωθούν και να ζήσουν με τη νόσο αυτή. Στόχος της είναι να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων με διαβήτη και να κτίσει ένα μέλλον ιδανικό για διαβητικούς.
Πιο συγκεκριμένα, για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο η οργάνωση εξέδωσε τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Ιδανική περίπτωση είναι οι διαβητικοί να έχουν μαζί τους σημείωμα γιατρού, που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πρέπει να πάρουν το συγκεκριμένο φάρμακο εν ώρα πτήσης ή να έχουν μαζί τους κάρτα διαβητικού ατόμου, στην οποία υπάρχει φωτογραφία και υπογραφή γιατρού ή νοσηλευτή. Εναλλακτική περίπτωση αποτελεί μαζί με τα φάρμακα να έχει μαζί του ο εκάστοτε επιβάτης και τη σχετική συνταγή γιατρού.
  • Όλος ο ιατρικός/φαρμακευτικός εξοπλισμός του επιβάτη πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρή πλαστική σακούλα.

  • Το προσωπικό της καμπίνας αεροσκάφους, αλλά και του ελέγχου επιβίβασης, θα πρέπει να γνωρίζει τις ανάγκες μεταφοράς διαβητικών ατόμων, αλλά και τις ανάγκες φαγητού και ποτού τους.
  • Δεύτερος εφεδρικός φαρμακευτικός εξοπλισμός επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις βλάβης ή απώλειας του πρώτου.
  • Ο διαβητικός επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του τη διπλάσια ποσότητα φαρμάκων από αυτή που πρέπει να πάρει κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του, καθώς σε περίπτωση ασθένειας υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης της ισχύουσας δόσης.
  • Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να έχεις μαζί σου περίπου50 μιλιγκράμ ινσουλίνης, αρκετή δηλαδή ποσότητα για μερικές εβδομάδες.

  • Σε περίπτωση που ο επιβάτης έχει ανάγκη μεγαλύτερης ποσότητας θα πρέπει να έχει την ινσουλίνη μαζί του στην καμπίνα, στους ειδικούς χώρους αποσκευών, καθώς σε περίπτωση μεταφοράς της με τις βαλίτσες στο ‘αμπάρι’ του αεροσκάφους εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών υπάρχει ο κίνδυνος οριστικής αλλοίωσης του φαρμάκου. Από την άλλη, αν πρέπει οπωσδήποτε να μεταφερθεί με βαλίτσα, θα πρέπει να είναι τυλιγμένη με αρκετές πετσέτες, ώστε να διατηρείται σε όσο το δυνατόν καλύτερη θερμοκρασία, πάντα στη μέση της βαλίτσας.
  • Κατά την άφιξη σας στο προορισμό πρέπει να τσεκάρετε τις ποσότητες ινσουλίνης που μεταφέρατε και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
  • Επίσης, καλό είναι πριν αναχωρήσετε για τον προορισμό σας να ενημερωθείτε σχετικά με το που μπορείτε να προμηθευτείτε ινσουλίνη σε περίπτωση ανάγκης.
  • Διαβητικά άτομα που ταξιδεύουν με αεροσκάφος θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητά πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως μπισκότα και αναψυκτικά, καθώς και νερό.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024