Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαμαρτύρονται οι Κρητικοί για επίθεση εναντίων της τουριστικής ανάπτυξης

Διαμαρτύρονται οι Κρητικοί για επίθεση εναντίων της τουριστικής ανάπτυξης

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, με επιστολή προς την πρόξενο της Βρετανίας στο Ηράκλειο Μάριαν Τζανάκη, η οποία εξέδωσε ‘οδηγία’ προς τις Βρετανίδες ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν […]

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτη<.>ς, με επιστολή προς την πρόξενο της Βρετανίας στο Ηράκλειο Μάριαν Τζανάκη, η οποία εξέδωσε 'οδηγία' προς<...> τις Βρετανίδες ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα βιασμού στη Χερσόνησο και τα Μάλια, καυτηριάζει τη στάση που κράτησε σε αυτό το θέμα. Αφού χαρακτηρίζει επαίσχυντη την 'οδηγία', διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ότι εστάλη μόνο στους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες.
Επίσης, σχετικά με βίαια γεγονότα που συνέβησαν στη Χερσόνησο, η επιστολή αναφέρει ότι Άγγλοι χούλιγκαν έχουν μετατρέψει ήσυχους τουριστικούς προορισμούς σε πυρήνες καταλύσεως της έννομης τάξης.
Η επιστολή όπως δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα 'Πατρίς' είναι η ακόλουθη:
"Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, κράτησε μια ψύχραιμη στάση στην ατυχή και με άγνοια των συνεπειών επιστολή/οδηγία σας στους Βρετανούς τουρίστες που επισκέπτονται την Κρήτη. Διαψεύσαμε με ευγένεια και δεν μπήκαμε στη διαδικασία της αρνητικής διαφήμισης, για πράγματα τα οποία είναι αναληθή και στερούνται σοβαρότητας. Δε δεχόμαστε όμως να αναμιγνύετε τους τοπικούς πράκτορες στην προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.
Εάν η επιστολή σας είχε σταλεί μόνο σε μας, όπως υποστηρίζετε, η ζημιά θα ήταν ελάχιστη, αλλά δυστυχώς στάλθηκε στους Τουριστικούς Οργανισμούς του εξωτερικού μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε.
Αρνούμαστε ότι λάβαμε οιανδήποτε επιστολή από σας, με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και εάν είχαμε λάβει, δε θα δεχόμαστε σε καμία περίπτωση τη γενίκευση μεμονωμένων περιστατικών, που μας δυσφημίζουν σαν τουριστικό προορισμό. Εάν πράγματι αγαπούσατε την Κρήτη όπως υποστηρίζετε, δεν θα τολμούσατε να γράψετε την επαίσχυντη επιστολή σας, όταν κανείς άλλος πρόξενος από κανένα άλλο κράτος δεν το τόλμησε. Πόσο μάλλον όταν είσαστε υπόλογοι σαν τουριστική εθνότητα εξαιτίας των γνωστών ?χούλιγκαν οι οποίοι έχουν μετατρέψει ήσυχους τουριστικούς προορισμούς -βλέπε Μάλια- σε πυρήνες καταλύσεως της έννομης τάξης. Είναι δικοί σας υπήκοοι πολλοί από αυτούς που μεθούν, βιαιοπραγούν, κλέβουν κ.λ.π. είναι δε, ήδη υπόλογοι σε πολλά κράτη της Ευρώπης. Οι Κρητικοί είμαστε περήφανοι και φιλόξενοι, οι γυναίκες μας δεν είναι από τις ομορφότερες στον κόσμο και δεν δεχόμαστε τα απαράδεκτα συμπεράσματά σας.
Εμείς σιγουρεύουμε τους τουρίστες από όλο τον κόσμο ότι η Κρήτη εξακολουθεί να είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς, μεμονωμένα δε περιστατικά που συμβαίνουν σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς με έντονη νυκτερινή ζωή, θα παταχθούν με τη βοήθεια της αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των ανθρώπων της τουριστικής οικογένειας.
Ελπίζουμε έστω και τώρα, να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας από την αψυχολόγητη ενέργειά σας και να συνεργασθείτε μαζί μας για να αποκαταστήσουμε την καλή εικόνα της Κρήτης σαν τουριστικό προορισμό."

Ταυτόχρονα, μια εντελώς διαφορετική εικόνα των επεισοδίων που προκάλεσαν νεαροί Ολλανδοί τουρίστες στη Χερσόνησο, παρουσίασε πρόσφατα η Ολλανδική τηλεόραση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικού Νομού Ηρακλείου (ΕΞΑΝΗ), που έστειλε επείγουσα επιστολή στον Οργανισμό Τουρισμού της Ολλανδίας.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εμφάνισαν την Χερσόνησο ως τόπο ταραχών, παραποιώντας τα γεγονότα. Όπως αναφέρεται στην επιστολή της ΕΞΑΝΗ προς τον ΕΟΤ Ολλανδίας, οι νεαροί που προκάλεσαν τα επεισόδια είχαν φύγει από ρέιβ πάρτι στο Kreta Vibes που οργάνωσαν Ολλανδοί επιχειρηματίες, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της Χερσονήσου. Η περιγραφή των γεγονότων είναι αποκαλυπτική:
"Μετά το τέλος του πάρτι μια ομάδα από μερικές δωδεκάδες Ολλανδούς, βρισκόμενοι σε έξαλλη κατάσταση από υπερβολική χρήση αλκοόλ και όχι μόνο, άρχισαν να προκαλούν επεισόδια και φασαρίες και να χτυπιόνται με μπουκάλια μεταξύ τους. Στη συνέχεια επιτέθηκαν σε κλειστά λόγω της ώρας καταστήματα, στα οποία προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, πετώντας καρέκλες που έβρισκαν μπροστά τους, σπάζοντας τζάμια και αυτοκίνητα.
Επειδή πρώτη φορά έγινε τέτοιου είδους αναταραχή στη φιλήσυχη και χωρίς προβλήματα Χερσόνησο, η Τοπική Αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια των ειδικών Αστυνομικών δυνάμεων από το Ηράκλειο, που έφθασαν τις 4 το πρωί, και διέλυσαν τους ταραξίες αφού συνέλαβαν μερικούς και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Μετά από ανάκριση που έγινε στην Αστυνομία, τους άφησαν όλους ελεύθερους εκτός από τους 5 που διαπίστωσαν ότι ήταν πρωταίτιοι και τους παρέπεμψαν στη Δικαιοσύνη τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, και τους καταδίκασαν.
Η ΕΞΑΝΗ πιστεύει ότι η διαστρέβλωση των γεγονότων θα προκαλέσει ακυρώσεις κρατήσεων και διαβεβαιώνει τους αρμόδιους του ΕΟΤ Ολλανδίας ότι:
Για πρώτη και μοναδική φορά στη Χερσόνησο και εξαιτίας αυτού του μεμονωμένου περιστατικού έγινε παρέμβαση της Αστυνομίας για να καταστείλει μια αναταραχή που συμβαίνει μεταξύ των τουριστών.
Είναι γνωστή σ' όλο τον κόσμο η ηρεμία, η καλοσύνη και η φιλοξενία που προσφέρουμε στους τουρίστες μας και κυρίως στους Ολλανδούς, που μας συνδέει ιδιαίτερη φιλία και αγάπης."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024