Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη Αιλιανού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Επίσκεψη Αιλιανού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε χτες, Τρίτη 29 Αυγούστου 2006, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείουΔημοσίας Τάξεως, Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Δημοσίας […]

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε χτες, Τρίτη 29 Αυγούστου 2006, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου<...>Δημοσίας Τάξεως, Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Σημειώνεται ότι τον κ. Αιλιανό συνόδευε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Καμπέρη για τη λειτουργία των Τμημάτων της Διεύθυνσης, για τη διαδικασία έκδοσης των διαβατηρίων, καθώς και για τη λειτουργία και τις τεχνικές προδιαγραφές των νέων μηχανημάτων υψηλών προδιαγραφών που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα και αφορούν στην ενσωμάτωση μικροτσίπ στο έντυπο του διαβατηρίου.

Ο κ. Γενικός εξέφρασε την ικανοποίησή του από την οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας και από τα νέας τεχνολογίας μηχανήματα υψηλών προδιαγραφών, αναφέροντας σε δηλώσεις του τα εξής: “Νομίζω αυτό το οποίο είδατε είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει η Ελληνική Αστυνομία από πλευράς τεχνολογίας, διεθνούς τεχνολογίας, για την έκδοση των νέων διαβατηρίων. Θέλω να συμπληρώσω ότι τα μηχανήματα αυτά δεν είναι μηχανήματα μόνον εκδόσεως διαβατηρίων, έχουν πολλαπλές άλλες χρήσεις και σιγά-σιγά θα δούμε τι άλλα πιστοποιητικά θα μπορεί να εκδίδουν αυτά τα μηχανήματα και η Ελληνική Αστυνομία. Πιστοποιητικά τα οποία θα έχουν πλήρη εχέγγυα ασφαλείας και αυτό είναι το ζητούμενο. Με τα νέα διαβατήρια τα οποία είδατε πώς εκδίδονται, με τι τελειότητα εκδίδονται επιτελείται ένα πολύ βασικό στοιχείο, μία πολύ βασική παράμετρος της ασφάλειας της χώρας. Θέλω να υπογραμμίσω και πάλι το πόσο σημαντικό είναι ότι ήδη από τώρα μπορεί ο Έλληνας πολίτης να χαίρει ενός τέτοιου διαβατηρίου σε πλήρη ισορροπία αν θέλετε ή συγχρονισμού με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως”.

Υπενθυμίζεται πως από 1η Ιανουαρίου 2006 τα ελληνικά διαβατήρια εκδίδονται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία, ακολουθώντας πιστά τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από το περασμένο Σάββατο, 26 Αυγούστου, αυξήθηκαν περαιτέρω και οι προδιαγραφές ασφαλείας τους με την ενσωμάτωση μικροτσίπ στο έντυπο του βιβλιαρίου, εξασφαλίζοντας κατά αυτό τον τρόπο την ψηφιακή ταυτοποίηση του κατόχου τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024