Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔιαμαρτυρία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για την απουσία του ΕΟΤ από την έκθεση της Βιέννης

Διαμαρτυρία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για την απουσία του ΕΟΤ από την έκθεση της Βιέννης

Με επιστολή της, προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας και τον ΕΟΤ, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας διαμαρτύρεται για την απόφαση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού να μην συμμετέχει στη Διεθνή […]

Με επιστολή της, προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας και τον ΕΟΤ, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησία<.>ς διαμαρτύρεται για την απόφαση<...> του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού να μην συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης στην Αυστρία για το 2001.
Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί, εκτός από τον ΕΟΤ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Τουριστικό Τμήμα Επιμελητηρίου Μαγνησίας, και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω: «Η απόφαση του Ε.Ο.Τ. να μην συμμετάσχει στην έκθεση της Βιέννης, θα έπρεπε να συνοδευτεί με τις αιτίες που προκάλεσαν αυτή και με την αντικατάσταση των δράσεων που προτείνει ο Ε.Ο.Τ. για την προβολή σε μια αγορά που το τελευταίο χρονικό διάστημα μαστίζεται από πολλά εσωτερικά προβλήματα, όπως ανακατάταξη τουριστικών οργανισμών, εξαγορές όπου και επηρεάζουν το μερίδιο της ελληνικής αγοράς.
Η οικονομική επιβάρυνση της συμμετοχής του Ε.Ο.Τ. σε ένα περίπτερο που συμμετείχαν επιχειρήσεις, περιοχές, ενώσεις ξενοδόχων κλπ, θα μπορούσε να ελεγχθεί και να φθάσει στο ελάχιστο, αναλόγως της έκτασης της παρουσίασης, που θα επιθυμούσε ο Ε.Ο.Τ. αφού το υπόλοιπο κόστος μεταβιβάζεται στους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ανταγωνίστριες χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, θα συμμετάσχουν στην έκθεση της Βιέννης και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τον Ε.Ο.Τ. για την παρουσίαση ή όχι στο παραπάνω τουριστικό γεγονός, ανεξαρτήτως εάν φθίνει ή όχι η εν λόγω δραστηριότητα της έκθεσης της Βιέννης.
Όσον αφορά την παρουσία της Μαγνησίας στην παραπάνω έκθεση, είναι επιβεβλημένη πια η επαγγελματική και όχι περιστασιακή αντιμετώπιση του θέματος "Προβολή της Μαγνησίας μέσω εκθέσεων και τουριστικών εκδηλώσεων", πόσο μάλλον σε αγορές που στατιστικά μας έχουν δώσει άσχημα μηνύματα τα τελευταία χρόνια, αν λάβει υπ' όψη κανείς ότι οι γερμανόφωνες αγορές ήταν και εξακολουθούν να είναι παραδοσιακές αγορές της Μαγνησίας. Πρόσκαιρες αυξητικές τάσεις μονοπωλιακών κατευθύνσεων, των τουριστικών αγορών δεν πρέπει να εφησυχάζουν τους ντόπιους τουριστικούς φορείς με την τουριστική ευημερία των αριθμών σε μια αγορά που ξεπέρασε την κρίση του 1991 με την ποικιλομορφία αγορών, που εφήρμοσε στην τουριστική πολιτική της, επιτυχημένα μέχρι σήμερα.»
Η επιστολή, που την υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κώστας Λεβέντης, καταλήγει με την επισημάνσεις ότι «τόσο η Περιφέρεια μέσα από το περιφερειακό πρόγραμμα τουριστικής προβολής και κατ΄ επέκταση η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, θα πρέπει να προσεγγίσει με διαφορετικά δεδομένα στο μέλλον, την προβολή της περιοχής μας. Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας είναι στη διάθεσή σας για την διεξοδική συζήτηση σε μια ειδική συνεδρίαση αφού έχουμε όμως εξασφαλισμένους τους πόρους που θα διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, ούτως ώστε ο σχεδιασμός να είναι πρακτικός κι όχι θεωρητικός. Η ιδιωτική πρωτοβουλία δαπανάει, αποδοτικά, εκατομμύρια για προβολή και προώθηση των τουριστικών προϊόντων και η εμπειρία της είναι πολύ μεγάλη για λύσεις οικονομικές και ανταποδοτικές.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024