Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρεμβάσεις για την οικοτουριστική ανάδειξη Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Παρεμβάσεις για την οικοτουριστική ανάδειξη Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση στην κατεύθυνση τόσο της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ψαράδων της περιοχής, όσο και της οικοτουριστικής ανάδειξής της, αποτελείη δημοπράτηση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, του έργου […]

Ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση στην κατεύθυνση τόσο της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ψαράδων της περιοχής, όσο και της οικοτουριστικής ανάδειξής της, αποτελεί<...>η δημοπράτηση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, του έργου της βελτίωσης και διαμόρφωσης υφιστάμενων οικίσκων εργασίας αλιέων στα ιχθυοτροφεία της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, συνολικού προϋπολογισμού 745.000 ευρώ.

Πέρα από τις αντικαταστάσεις των υφιστάμενων οικίσκων, οι οποίες κρίνονται αυτονόητα απαραίτητες, το έργο στοχεύει στη δημιουργία όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων προσέκλυσης και υποδοχής επισκεπτών, στην διασφάλιση της διαχείρισης βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού, στην επόπτευση και φύλαξη του χώρου, καθώς επίσης στην κατ` αρχήν παρακολούθηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Για το σκοπό μάλιστα αυτό, έχουν επιλεγεί αντιπροσωπευτικές περιοχές που διαθέτουν ιδιαίτερα φυσικά, ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, στις οποίες προβλέπεται η αναμόρφωση και συμπλήρωση των υπαρχουσών υποδομών με παράλληλη αισθητική βελτίωση.

Παράλληλα, στον γενικότερο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η μέριμνα για την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας (ιδιαίτερα Δήμων και αλιευτικών συνεταιρισμών της Λιμνοθάλασσας), για την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, η παρέμβαση περιλαμβάνει:

Λιμνοθάλασσα Κλείσοβας


  1. Αντικατάσταση του υφιστάμενου οικίσκου των ψαράδων στη θέση “4η Καμάρα” του δρόμου Μεσολογγίου – Τουρλίδας, με διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, διαδρόμου πρόσβασης – δημιουργία στεγάστρου και τοποθέτηση ξύλινων καθιστικών για τις ανάγκες της υπαίθριας ενημέρωσης επισκεπτών
  2. Αντικατάσταση οικίσκου στην “3η Καμάρα” και κατασκευή εξέδρας πρόσβασης, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση και χρήση – υποδοχή επισκεπτών
  3. Βελτίωση υφιστάμενου οικίσκου εργασίας ψαράδων στην καινούργια “μπούκα” και 7η Καμάρα Κλείσοβας.


Λιμνοθάλασσα Θολής
  1. Κατασκευή υποδειγματικού οικισμού των ψαράδων στη Θολή με 5 οικίσκους σε αντικατάσταση των υφιστάμενων παραγκών και την διαμόρφωση του χώρου εστίασης του προσωπικού σε χώρο υποδοχής και ημερήσιας φιλοξενίας επισκεπτών με στόχο την διαμόρφωση της Λιμνοθάλασσας Θολής σε υποδειγματικό πεδίο προστασίας οικοτουρισμού και περιβαλλοντικής δράσης.
  2. Αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου υφιστάμενου οικίσκου – φυλακίου των αλιέων που βρίσκεται εντός της λιμνοθάλασσας για αποκλειστική χρήση φύλαξης και παρατήρησης ορνιθοπανίδας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024