Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαύλος Παύλου: Τουρισμός σημαίνει Λουτράκι

Παύλος Παύλου: Τουρισμός σημαίνει Λουτράκι

‘Τουρισμός σημαίνει Λουτράκι’ ήταν η πρώτη φράση που ανέφερε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας, κ. Παύλος Παύλου, όταν του ζητήσαμε να μιλήσει στο TDN για την πορεία του τουρισμού στην πόλη του. […]

'Τουρισμός σημαίνει Λουτράκι' ήταν η πρώτη φράση που ανέφερε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας, κ. Παύλος Παύλου, όταν του ζητήσαμε να μιλήσει<...> στο TDN για την πορεία του τουρισμού στην πόλη του.
Ο Δήμος έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση των πορισμάτων της μελέτης του 1996 για την τουριστική ανάπτυξη του Λουτρακίου, και παράλληλα προχωράει με γρήγορους ρυθμούς σε έργα υποδομής και ανάπλασης της πόλης που όπως τονίζει ο κ. Παύλου έχουν αντίκτυπο και στον τουρισμό.
Η εικόνα της πόλης πραγματικά αλλάζει χρόνο με τον χρόνο με σωρεία έργων όπως πλατείες, σιντριβάνια, πεζοδρομήσεις, διαμόρφωση παραλίας, ανάπλαση όλης της κεντρικής λεωφόρου, παραλιακός πεζόδρομος, διαμόρφωση λιμανιού, αλλά και ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος, και άλλα. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται το υδροδίκτυο της πόλης, βελτίωση του οδικού δικτύου για εξάλειψη του κυκλοφοριακού, σύστημα στάθμευσης.
Ένα από τα σημαντικά έργα του Δήμου είναι και η προστασία των ακτών από τα απορρίμματα που παρασύρει το ρεύμα, με τα πλωτά πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί από φέτος σε απόσταση 100-170 μέτρων από την ακτή, σε μήκος 1.800 μέτρων. Για την διευκόλυνση της μεταφοράς κατοίκων και τουριστών ο Δήμος παρέχει δωρεάν δημοτική συγκοινωνία με δύο λεωφορεία που κινούνται σε προκαθορισμένα δρομολόγια όλο το χρόνο.
Επιπλέον, σε δύο μήνες ξεκινάει τη λειτουργία του το νέο ξενοδοχείο τη πόλης του Λουτρακίου που περιλαμβάνεται στη σύμβαση με το καζίνο, το 2001 θα ξεκινήσει και η μαρίνα των 700 σκαφών ενώ για το συνεδριακό κέντρο 500 θέσεων έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στα όρια της πόλης και απομένει τροποποίηση του σχεδίου πόλης για να αγοραστεί η έκταση από την Δήμο.
Όπως μας ανέφερε ο κ. Παύλου το Λουτράκι<.> ως 12μηνος προορισμός έχει επαναλαμβανόμενους τουρίστες και με τη συνεργασία των τουριστικών επιχειρηματιών μπορεί να αναπτύξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως παράκτια βάση για επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων κοντινών περιοχών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024