Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΑμερικανίδα ιρανικής καταγωγής η πρώτη τουρίστρια του διαστήματος

Αμερικανίδα ιρανικής καταγωγής η πρώτη τουρίστρια του διαστήματος

Από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εκτοξεύτηκε χτες το πρωί το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, μεταφέρονταςστο διάστημα και την πρώτη τουρίστρια, την 40χρονη αμερικανίδα ιρακινής καταγωγής επιχειρηματία, […]

Από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εκτοξεύτηκε χτες το πρωί το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, μεταφέροντας<...>στο διάστημα και την πρώτη τουρίστρια, την 40χρονη αμερικανίδα ιρακινής καταγωγής επιχειρηματία, κυρία Ανουσέχ Ανσαρί.

Η εκτόξευση του Σογιούζ ΤΜΑ-9 έγινε στις 07.09 (ώρα Ελλάδος) μεταφέροντας εκτός από την Ανσαρί, το Ρώσο κοσμοναύτη Μιχαήλ Τιούριν και τον Αμερικανό αστροναύτη, Μάικλ Λόπεζ-Αλέγκρια. «Η πτήση είναι φυσιολογική, το πλήρωμα αισθάνεται υπέροχα» δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής επιτροπής ελέγχου της αποστολής, στο διαστημικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα. Το Σογιούζ θα προσδεθεί στον διαστημικό σταθμό τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το διαστημικό ταξίδι της Ανσαρί θα διαρκέσει 10 μέρες, ενώ ο Τιούριν και ο Λόπεζ-Αλέγκρια θα παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για έξι μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανσαρί δεν έγινε απλώς η πρώτη γυναίκα διαστημική τουρίστρια, αλλά και η πρώτη μουσουλμάνα και η πρώτη Ιρανή που ταξιδεύει στο διάστημα. Οι υπεύθυνοι της πτήσης της ζήτησαν ωστόσο να βγάλει από τη στολή της τη σημαία του Ιράν και να αποφύγει τη μετάδοση πολιτικών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια του ταξιδίου. Η Ανσαρί είναι ο τέταρτος άνθρωπος, που ταξιδεύει στο διάστημα ως τουρίστας, ενώ αναπλήρωσε τη θέση του Ιάπωνα επιχειρηματία, Νταισούκε Ενομότο, που δεν μπόρεσε τελικά να ταξιδέψει για λόγους υγείας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024