Τελευταία νέα

Τραγωδία στη Γερμανία

Τραγωδία στη Γερμανία όταν μαγνητικό τρένο υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκε μετωπικά με βαγόνι συντήρησηςδιάρκεια διαδρομής σε δοκιμαστική σιδηροτροχιά. Είκοσι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί […]

Τραγωδία στη Γερμανία όταν μαγνητικό τρένο υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκε μετωπικά με βαγόνι συντήρησης<...>διάρκεια διαδρομής σε δοκιμαστική σιδηροτροχιά. Είκοσι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Transrapid, όπως ονομάζονται στη Γερμανία τα υψηλής ταχύτητας αεροτρένα τεχνολογίας maglev, είναι συρμοί που κινούνται σε μαγνητικό πεδίο χωρίς επαφή με το έδαφος. Οι συρμοί αυτοί μπορούν να κινούνται ως και με 450 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν αιτία του δυστυχήματος ήταν ανθρώπινο λάθος και όχι κάποια τεχνική βλάβη. Το τρένο Transrapid εκτελούσε δρομολόγιο σε δοκιμαστική σιδηροτροχιά όταν συγκρούστηκε μετωπικά με βαγόνι συντήρησης ανάμεσα στις πόλεις Λάτεν και Μέλστρουπ, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία. Αντικείμενο έρευνας αποτελεί γιατί το βαγόνι συντήρησης βρισκόταν στη σιδηροτροχιά την ίδια ώρα με το τρένο.
Αξιωματούχοι των σιδηροδρόμων επισήμαναν πως το όχημα συντήρησης χρησιμοποιείτο καθημερινά για τον καθαρισμό της σιδηροτροχιάς, όμως δεν έπρεπε να βρίσκεται σε λειτουργία εν ώρα κίνησης του μαγνητικού τρένου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024