Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈνοχη η Ολυμπιακή Αεροπορία για θάνατο επιβάτη

Ένοχη η Ολυμπιακή Αεροπορία για θάνατο επιβάτη

Επικαλούμενο ένα διεθνή νόμο που πολύ σπάνια εφαρμόζεται, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Francisco εκδίκασε στην Ολυμπιακή Αεροπορία πρόστιμο ύψους 700.000 δολαρίων κρίνοντας την συνυπεύθυνη για τον θάνατο ενός επιβάτη […]

Επικαλούμενο ένα διεθνή νόμο που πολύ σπάνια εφαρμόζεται, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Francisco εκδίκασε στην Ολυμπιακή Αεροπορία<...> πρόστιμο ύψους 700.000 δολαρίων κρίνοντας την συνυπεύθυνη για τον θάνατο ενός επιβάτη που υπέφερε από άσθμα και πέθανε εν ώρα πτήσης από τον καπνό των τσιγάρων που υπήρχαν στο αεροπλάνο.
Όπως δημοσίευσε το CNN, o δικαστής κ. Charles R. Breyer είπε ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία θα έπρεπε να αλλάξει θέση στον επιβάτης της κ. Abid M. Hanson που πετούσε τον Ιανουάριο του 1998, από την Αίγυπτο στις ΗΠΑ και παραπονέθηκε ότι οι τριγύρω καπνιστές του τον ενοχλούσαν.
Συγκεκριμένα είπε ότι 'το πλήρωμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> θα έπρεπε να έχει ανταποκριθεί στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του Δρα Hanson να αλλάξει θέση, και αυτό γινόταν ίσως τώρα να ήταν ζωντανός'.
Ο δικαστής Breyer για να κρίνει την Ολυμπιακή Αεροπορία μερικώς υπεύθυνη επικαλέσθηκε τη Συνθήκη της Βαρσοβίας που έχει υπογραφεί το 1929, που υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρίες να δίνουν αποζημίωση σε περίπτωση ατυχήματος.
Το όλο γεγονός κατά τον δικαστή κρίθηκε ως ατύχημα. Η γνώμη του δικηγόρου της Ολυμπιακής Αεροπορίας κ. Stephen Fearon ήταν ότι η εφαρμογή της Συνθήκης της Βαρσοβίας δεν ταιριάζει στην περίπτωση και ότι δεν υπήρξε κανένα ατύχημα που να προέρχεται από δυσλειτουργία του αεροπλάνου.
Στην αρχή το πρόστιμο ήταν 1,4 εκατ. δολάρια αλλά μειώθηκε στο 50% μετά το συμπέρασμα ότι το 52άχρονο θύμα θα μπορούσε να αλλάξει θέση μόνο του, όπως μάλιστα του πρότεινε και η αεροσυνοδός.
Τελικά, ο νόμος περί απαγορεύσεως του καπνίσματος σε όλες τις πτήσεις όχι μόνο θα σώσει πολλές αεροπορικές εταιρίες από παρόμοια πρόστιμα και από παράπονα πελατών, αλλά από ότι φαίνεται και ζωές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024