Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΣτο έδαφος του Καζακστάν η τουρίστρια του διαστήματος

Στο έδαφος του Καζακστάν η τουρίστρια του διαστήματος

Το έδαφος του Καζακστάν πάτησε την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006, η ιρακινής καταγωγής τουρίστρια του διαστήματος, κυρία Ανουσέχ Ανσαρί, έχονταςολοκληρώσει τις 10ήμερες διακοπές της μέσα στη ρωσική διαστημική κάψουλα Σογούζ. […]

Το έδαφος του Καζακστάν πάτησε την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006, η ιρακινής καταγωγής τουρίστρια του διαστήματος, κυρία Ανουσέχ Ανσαρί, έχοντας<...>ολοκληρώσει τις 10ήμερες διακοπές της μέσα στη ρωσική διαστημική κάψουλα Σογούζ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία, στο Σογιούζ επέβαιναν ο Ρώσος κοσμοναύτης, κ. Πάβελ Βινογκράντοφ και ο Αμερικανός αστροναύτης, κ. Τζεφ Γουίλιαμς – μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Η προσγείωση του Σογιούζ έγινε σε μία στέπα περίπου 80 χιλιόμετρα βορείως της πόλης Αρκάλικ, στο βόρειο Καζακστάν. Αμέσως ομάδα Ρώσων ειδικών που έχουν την ευθύνη για το πρόγραμμα ανάρρωσης των μελών του διαστημικού σταθμού περικύκλωσε την κάψουλα και βοήθησε τα τρία άτομα να αποβιβαστούν και στη συνέχεια να μεταφερθούν για ιατρικές εξετάσεις.

Η 40χρονη πρώτη γυναίκα – τουρίστρια του διαστήματος πριν φύγει από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χαρακτήρισε «θαυμάσια» την εμπειρία που απεκόμισε και εξέφρασε την επιθυμία να μπορέσει να ξανακάνει τέτοιες… διακοπές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024