Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤμήμα θρησκευτικού τουρισμού από το HATTA

Τμήμα θρησκευτικού τουρισμού από το HATTA

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα ο HATTA αποφάσισε να δημιουργήσειτμήμα θρησκευτικού τουρισμού ακολουθώντας με τον τρόπο αυτό την πολιτική τόνωσης των θεματικών προγραμμάτων τουρισμού. Με […]

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα ο HATTA αποφάσισε να δημιουργήσει<...>τμήμα θρησκευτικού τουρισμού ακολουθώντας με τον τρόπο αυτό την πολιτική τόνωσης των θεματικών προγραμμάτων τουρισμού.

Με αφορμή μάλιστα την εργασία που επιτελείται από την Ιερά Σύνοδο και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για τον προσκυνηματικό τουρισμό, ο ΗΑΤΤΑ προτίθεται να αξιοποιήσει το προϊόν των εργασιών αυτών με σκοπό την διάθεση των στοιχείων στην αγορά και ιδιαίτερα στα τουριστικά γραφεία για άμεση αξιοποίηση τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προσκυνηματικός τουρισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού που απευθύνεται σε αγορές της Ανατολικής κυρίως Ευρώπης με προοπτική σημαντικής διακίνησης προσκυνητών στο εγγύς μέλλον.

Επικεφαλής της επιτροπής του θρησκευτικού τουρισμού θα είναι ο δρ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει για λογαριασμό του ΗΑΤΤΑ, την συλλογή των στοιχείων που διατίθενται στην εκκλησία της Ελλάδος, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε ΟΤΑ και άλλους φορείς για την αξιοποίηση τους στον χώρο της προσφοράς. Σημειώνεται ότι ο δρ. Κυριακόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Αθηνών κ. Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και σύμβουλος στην Ιερά Σύνοδο, εμπειρογνωμόνων σε θέματα marketing του θρησκευτικού Τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024