Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυτόματη έκδοση εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Αυτόματη έκδοση εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Την αυτόματη έκδοση εισιτηρίων για είσοδο επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος ατόμων χωρίς εισιτήριο, αποφάσισετο υπουργείο Πολιτισμού με την εγκατάσταση συστήματος πώλησης εισιτηρίων και […]

Την αυτόματη έκδοση εισιτηρίων για είσοδο επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος ατόμων χωρίς εισιτήριο, αποφάσισε<...>το υπουργείο Πολιτισμού με την εγκατάσταση συστήματος πώλησης εισιτηρίων και ελέγχου εισόδου σε 17 αρχαιολογικούς χώρους και 12 μουσεία από την νέα χρονιά.

Όπως αναφέρουν ‘Τα Νέα’, η προκήρυξη διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου, από τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, τοποθετείται μέσα στον Οκτώβριο, ενώ το κόστος – που θα καλυφθεί από το Γ` Κ.Π.Σ. – αναμένεται να αγγίξει τα 4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα θα είναι παρόμοιο με αυτό του μετρό, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει πιλοτικά το καλοκαίρι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Λίνδο και τους Δελφούς.

Εν συνεχεία, εντός εξαμήνου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση συστημάτων στην Ακρόπολη και τις κλιτύες της, την Αρχαία και τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, τον Κεραμεικό, το Oλυμπιείο, την Κνωσό, τη Φαιστό, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες, την Ολυμπία, τις Αιγές, το Ασκληπιείο Κω, το Ακρωτήρι Θήρας και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, όπως και στα μουσεία Βυζαντινό και Χριστιανικό Αθηνών, Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων και Προϊστορικής Θήρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024