Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈνταση στους δρόμους των Παρισίων

Ένταση στους δρόμους των Παρισίων

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στο Παρίσι τα νέα κρούσματα πυρπόλησης λεωφορείων από ομάδες νεαρών σε προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, περίπου ένα χρόνο μετά τις πολυήμερες ταραχές, που προκάλεσαν συζήτηση για την […]

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στο Παρίσι τα νέα κρούσματα πυρπόλησης λεωφορείων από ομάδες νεαρών σε προάστια<...> της γαλλικής πρωτεύουσας, περίπου ένα χρόνο μετά τις πολυήμερες ταραχές, που προκάλεσαν συζήτηση για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στην γαλλική κοινωνία.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ένοπλοι εισέβαλαν σε λεωφορείο στα περίχωρα του Παρισιού, εξανάγκασαν τους επιβάτες να κατέβουν και το πυρπόλησαν. Από το περιστατικό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο ο οδηγός του λεωφορείου υπέστη σοκ. Παράλληλα, το βράδυ της Τετάρτης, ομάδα νεαρών, εκ των οποίων αρκετοί κουκουλοφόροι, ανάγκασαν τους επιβάτες άλλου λεωφορείου να το εγκαταλείψουν και έθεσαν σε αυτό φωτιά, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό. Στο λεωφορείο επέβαιναν δέκα άτομα, αλλά είχαν αρκετό χρόνο να το εγκαταλείψουν, κι έτσι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Λίγο αργότερα, άλλο ένα λεωφορείο παραδόθηκε στις φλόγες σε νότιο προάστιο του Παρισιού. Τρία άτομα έβγαλαν έξω από το όχημα τους επιβάτες και έριξαν μέσα σε αυτό μία μολότοφ. Ο οδηγός κατάφερε να σβήσει τη φωτιά.

Αμέσως μετά δόθηκε εντολή να σταματήσουν τα δρομολόγια ορισμένων λεωφορείων στη διάρκεια της νύχτας για λόγους ασφαλείας. Πολλοί είναι οι οδηγοί που τις τελευταίες ημέρες αρνούνται να εκτελέσουν δρομολόγια τη νύχτα σε συγκεκριμένα προάστια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024