Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΚαι η Ρόδος στο πρόγραμμα θρησκευτικού τουρισμού

Και η Ρόδος στο πρόγραμμα θρησκευτικού τουρισμού

Την ένταξη της Ρόδου στα προγράμματα “Θρησκευτικού – Προσκυνηματικού Τουρισμού” επεσήμανε η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Γιάννη Παρασκευά. Ειδικότερα […]

Την ένταξη της Ρόδου στα προγράμματα “Θρησκευτικού – Προσκυνηματικού Τουρισμού” επεσήμανε η υπουργός τουριστικής<...> ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Γιάννη Παρασκευά.

Ειδικότερα το νησί της Ρόδου θα ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό στο Δ` ΚΠΣ. Ειδικότερα η κυρία υπουργός αναφέρει: «Mετά το μνημόνιο συνεργασίας 11831 /06.07.01 μεταξύ του κ. υπουργού Ανάπτυξης και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος συστάθηκε ομάδα εργασίας, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση των καθιερωμένων σταθμών της πορείας του Αποστόλου Παύλου με ήπιες επεμβάσεις εξωραϊστικού κυρίως χαρακτήρα, με στόχο τόσο την ομαλή και άνετη διακίνηση των τουριστών, όσο και την ανάδειξη χώρων που είναι συνδεμένοι με το όνομα του Αποστόλου Παύλου λόγω παραδόσεως ή ιστορικών πηγών.

Η ομάδα εργασίας, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου και του Ε.Ο.Τ., αφού πρώτα μελέτησε τη δυνατότητα παρεμβάσεων στους σταθμούς των περιοδειών του Αποστόλου Παύλου στον ελλαδικό χώρο, επισκέφθηκε τους προτεινόμενους σταθμούς και κατέληξε στους βασικούς σταθμούς της πολιτιστικής και θρησκευτικής διαδρομής. Τελικά οι χώροι που επελήγησαν σε πρώτη φάση για παρεμβάσεις είναι δώδεκα (12):  Σαμοθράκη, Καβάλα, Φίλιπποι, Απολλωνία, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Πύδνα, Φάληρο, Πνύκα Αθηνών, Αρχαία Κόρινθος, Κεγχριές και Καλοί Λιμένες Κρήτης.

Το έργο συνολικά με τη χαρακτηριστική επωνυμία «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» έχει προταθεί να ενταχθεί στο Μέτρο 5.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ) του Γ’ Κ.Π.Σ. με συνολικό προϋπολογισμό 3.166.868 ευρώ».

Συνεχίζοντας η κυρία υπουργός ανέφερε: «Δεν αμφισβητείται ότι ο Απόστολος Παύλος πέρασε και από άλλα μέρη, τα οποία δεν επελέγησαν σε πρώτη φάση. Δεν είναι δυνατή όμως τώρα η συμπλήρωση του έργου με επεμβάσεις και σε άλλα μέρη, διότι θα υπάρξει καθυστέρηση και ορατός κίνδυνος να μην υλοποιηθεί το σύνολο του έργου μέσα στα στενά εναπομείναντα χρονικά περιθώρια του Γ’ Κ.Π.Σ. Θα εξεταστεί η δυνατότητα εντάξεως έργου επεμβάσεων στη Ρόδο, ως έργο της 4ης Προγραμματικής Περιόδου 2007 – 2013».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024