Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιεθνές Συνέδριο Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ν. Αμερικής

Διεθνές Συνέδριο Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ν. Αμερικής

«Τα νέα σύνορα και η ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό» αποτέλεσαν το κύριο θέμα του φετινού συνεδρίου των Τουριστικών Γραφείων της Βραζιλίας, που διεξήχθη από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου στο […]

«Τα νέα σύνορα και η ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό» αποτέλεσαν το κύριο θέμα του φετινού συνεδρίου των Τουριστικών Γραφείων της Βραζιλίας, που διεξήχθη από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου στο Ρίο της Βραζιλίας, στο πλαίσιο<...>της έκθεσης «Fair of the Americas», με παρόντες τους υπουργούς τουρισμού της Νότιας Αμερικής και του συνόλου των προέδρων των Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων των χωρών της Ν. Αμερικής.

Μεταξύ των σημαντικών προσωπικοτήτων που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου ήταν η Πρόεδρος της ASTA (American Society of Travel Agents), κυρία Cheryl Hudak, ενώ από την Ελλάδα συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, ο οποίος εκπροσώπησε και το σύνολο του κλάδου των Ευρωπαϊκών τουριστικών γραφείων εκ μέρους της ECTAA (Group of National Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations within the E.U.).

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σχέσεις της Ευρώπης με την Ν. Αμερική, ενώ έκανε μια εκτενή παρουσίαση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στους 4.500 συνέδρους από όλη την Ν. Αμερική. Από τις συζητήσεις και τις ερωτήσεις που τέθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, φάνηκε να υπάρχει σοβαρότατο ενδιαφέρον από την πλευρά των συνέδρων για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τον περιηγητικό τουρισμό και τις Ελληνικές κρουαζιέρες.

Η αγορά της Ν. Αμερικής και ιδιαίτερα της Βραζιλίας, με πληθυσμό 185 εκατομμυρίων, η οποία θεωρείται η πέμπτη σε ανάπτυξη αγορά, με ρυθμό ανάπτυξης +8%, μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς παραγωγής, ιδιαίτερα για τουρίστες υψηλής εισοδηματικής απόδοσης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024