Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΣτην Ελλάδα το πλοίο της χιλιετίας

Στην Ελλάδα το πλοίο της χιλιετίας

Καταφτάνει στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 Οκτωβρίου το εντυπωσιακό και υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο ‘Millennium’ της Celebrity Cruises. Το υπερσύγχρονο Millennium, συνολικού κόστους $350 εκατομμυρίων, πραγματοποίησε την παρθενική του κρουαζιέρα στα […]

Καταφτάνει στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 Οκτωβρίου το εντυπωσιακό και υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο<...> 'Millennium' της Celebrity Cruises<.>. Το υπερσύγχρονο Millennium, συνολικού κόστους $350 εκατομμυρίων, πραγματοποίησε την παρθενική του κρουαζιέρα στα νερά της Βαλτικής θάλασσας την 1η Ιουλίου, πέντε μόλις μέρες μετά την παράδοσή του στη Celebrity από τα ναυπηγεία του Chantliers de l' Atlantique στη Γαλλία.
Η πρώτη άφιξη του Millennium στη χώρα μας σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύκλου κρουαζιερών διάρκειας 11 ημερών που θα πραγματοποιήσει το καράβι στη Μεσόγειο, με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά και την Ιταλία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο πωλήσεων της Celebrity Cruises στη χώρα μας, κ. Αναστάσιο Στυλιανόπουλο, Πρόεδρο της Navigator, η Ελλάδα είναι σε θέση να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς: "Το γεγονός της άφιξης του Millennium αποδεικνύει την σταδιακή καθιέρωση της χώρας μας ως ενός εκ των δημοφιλέστερων προορισμών για κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο. Εάν γίνουν κάποιες απαραίτητες επενδύσεις υποδομής στον Πειραιά και σε κάποια άλλα λιμάνια της Ελλάδας, τότε θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της αγοράς."
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του Millennium αλλά και όλων των κρουαζιερόπλοιων του στόλου της Celebrity είναι Έλληνες, πράγμα που τιμά την ελληνική ναυτιλία. Το συνολικό πλήρωμα του Millennium ανέρχεται σε 999 άτομα, ενώ έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.950 επιβατών.
Το Millennium έχει μήκος 965 ποδιών και αναπτύσσει ταχύτητα 24 κόμβων, ενώ η πρωτοποριακή του τεχνολογία πρόωσης με τουρμπίνες που χρησιμοποιεί, είναι μοναδική στον κόσμο. Είναι αξιοσημείωτο ότι χάρη σε αυτή την τεχνολογία, η εκπομπή καυσαερίων μειώνεται κατά 90%, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιείται ο θόρυβος και οι δονήσεις.
Οι εσωτερικοί του χώροι ξεπερνούν σε άνεση και πολυτέλεια τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και περιλαμβάνουν καμπίνες με μπαλκόνια και όλες τις ανέσεις, θέατρο 1.000 περίπου θέσεων, αίθουσα κινηματογράφου, καζίνο, δύο εστιατόρια, martini & champagne bar, ντισκοτέκ και το μοναδικού στυλ Μichael's Club για τους λάτρεις των πούρων.
Στο τέταρτο και πέμπτο κατάστρωμα βρίσκονται τα διάφορα cafes αλλά και ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο έκτασης 14.000 τετραγωνικών ποδιών με ρούχα, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και αφορολόγητα είδη. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και το απαραίτητο πλέον Internet Cafe και το Video Games Arcade για τους πιο νεαρούς επιβάτες.
Στο 11ο κατάστρωμα, το Millennium προσφέρει μια εντυπωσιακών διαστάσεων πισίνα, τέσσερα whirlpool spa, μια πισίνα υδρομασάζ και ένα υπερσύγχρονο και ευρύχωρο γυμναστήριο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και εκπληκτική θέα. Η συνολική έκταση του Millennium Spa είναι 25.000 τετραγωνικά πόδια.
Οι λάτρεις των σπορ, μπορούν να εξασκηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα στο ειδικό κατάστρωμα που προσφέρει τένις, βόλλεϊ, μπάσκετ και jogging, ή μπορούν απλώς να απολαύσουν έναν φρουτοχυμό παρακολουθώντας στις τηλεοράσεις του Sport Bar το αγαπημένο τους άθλημα.
Οι φιλότεχνοι, μπορούν να συμμετάσχουν στις δημοπρασίες έργων τέχνης που πραγματοποιούνται καθημερινά.
Το υπό Λιβεριανή σημαία, 91.000 τόνων Millennium είναι το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά κρουαζιερόπλοια ομώνυμου τύπου που θα παραλάβει η Celebrity έως το 2002. Το δεύτερο θα ονομάζεται Infinity και θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Σήμερα, η εταιρία διαθέτει τον πιο νεανικό στόλο κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο.
Με την αναχώρησή του από την Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου, το Millennium θα διασχίσει τον Ατλαντικό και με έδρα την Φλώριδα, θα ξεκινήσει πρόγραμμα επταήμερων κρουαζιερών στην Καραϊβική.

Το Millennium δημιούργησε κάποια ρεκόρ για τον κλάδο της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο: To 74% των καμπίνων με θέα τη θάλασσα διαθέτουν δικό τους μπαλκόνι
Διαθέτει τις μεγαλύτερες Penthouse Suites, οι οποίες μεταξύ άλλων προσφέρουν προσωπικό μπάτλερ, μηχανήματα γυμναστικής, πιάνο κ.ά
Το Aqua Spa είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει.
Το εμπορικό κέντρο Emporium είναι επίσης το μεγαλύτερο στον χώρο.
Διαθέτει τους μοναδικούς γυάλινους ανελκυστήρες, οι οποίο προσφέρουν στους επιβάτες πανοραμική θέα καθώς μετακινούνται από το ένα κατάστρωμα στο άλλο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024