Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΝέες προτάσεις για πακέτα στην Κάλυμνο

Νέες προτάσεις για πακέτα στην Κάλυμνο

Οι κορυφαίοι αναρριχητές του κόσμου θα συμμετάσχουν στην 1η Διεθνή Αναρριχητική Συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί από 2-8 Οκτωβρίου 2000 στην Κάλυμνο. Πρόκειται για μια μεγάλης σημασίας αθλητική εκδήλωση, που […]

Οι κορυφαίοι αναρριχητές του κόσμου θα συμμετάσχουν στην 1η Διεθνή Αναρριχητική Συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί<...> από 2-8 Οκτωβρίου 2000 στην Κάλυμνο.
Πρόκειται για μια μεγάλης σημασίας αθλητική εκδήλωση, που θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Καλύμνου και θα ενισχύσει την προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αθλητικός τουρισμός.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Στεφανίδης τόνισε ότι στην προσπάθεια της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού τουρισμού θα βοηθήσει, σημαντικά και η ανάπτυξη διαφόρων μορφών θεματικού τουρισμού, όπως Πολιτιστικού, Θαλάσσιου, Ορεινού και Περιπατητικού, Οικολογικού, Αγροτουρισμού, Αθλητικού, Συνεδριακού, Θεραπευτικού, Τουρισμού Περιπέτειας κ.τ.λ.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ πρόσθεσε ότι οι ειδικές μορφές τουρισμού εμπλουτίζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ώστε να αποκτήσει την αναγκαία πολυμέρεια και πληρότητα. Το χαρακτηριστικό ορισμένων από τις ανωτέρω μορφές θεματικού τουρισμού είναι ότι διακινούν διεθνώς τουριστική πελατεία αυξημένης εισοδηματικής στάθμης (π.χ. συνεδριακός τουρισμός, πολιτιστικός-αστικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός κ.τ.λ.) και ταυτόχρονα υψηλού μορφωτικού επιπέδου, ότι συμβάλουν στην άμβλυνση της εποχικότητας και ότι πεδίο ανάπτυξης τους δεν είναι, μόνο η κατ' ανάγκην, οι τουριστικές περιοχές της χώρας μας, αλλά αντίθετα, ορισμένες από τις μορφές αυτές αρμόζουν σε μη ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της ενδοχώρας και των νησιών.
Στόχος του ΕΟΤ, κατέληξε ο κ. Στεφανίδης είναι και η ανάπτυξη μορφών τουρισμού περιπέτειας, σε συνδυασμό με δραστηριότητες ειδικού αθλητισμού (αναρρίχηση, αιωροπτερισμός, rafting, καγιάκ, καταδύσεις κ.τ.λ.)
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτρης Διακομιχάλης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό γεγονός για το ακριτικό νησί η παρουσία διάσημων αναρριχητών, οι οποίοι εκτός από το αγωνιστικό μέρος, θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους και κυρίως, θα προβάλλουν την μοναδική ομορφιά που διαθέτει η Κάλυμνος<.> και την μορφολογική της αξία στους λάτρεις αυτού του αθλήματος, σε όλο τον κόσμο.
Η Κάλυμνος, πρόσθεσε ο κ. Διακομιχάλης διαθέτει πολυάριθμα αναρριχητικά πεδία, σε άριστη κατάσταση και μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αποστολές ή μεμονωμένους αθλητές που επιθυμούν να ασκηθούν.
Ήδη στην Κάλυμνο έχουν καταγραφεί 20 αναρριχητικά πεδία και 224 αναρριχητικές διαδρομές που διαθέτουν όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας, ενώ οργανώνονται και οι παράλληλες δραστηριότητες που θα απευθύνονται στους συνοδούς των αναρριχητών που έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Κατάλληλη περίοδος για αναρριχήσεις στην Κάλυμνο θεωρείται κυρίως ο Φεβρουάριος μέχρι και τον Ιούνιο λόγω του πολύ καλού και ξηρού κλίματος του νησιού.
Ειδικότερα για την αναρριχητική συνάντηση επισημάνθηκε, μεταξύ των άλλων ότι: Η Διεθνής Αναρριχητική Συνάντηση οργανώνεται από τον Δήμο Καλύμνου και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών.
Θα συμμετάσχουν 250 και πλέον ξένοι αναρριχητές, ανάμεσα στους οποίους πρωτοκλασάτοι αθλητές, καθώς και 50 Έλληνες.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και πεζοπορία στο δίκτυο των ορεινών μονοπατιών του νησιού, με την ασύγκριτη θέα στο Αιγαίο.
Σε παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ορειβασία και την αναρρίχηση, προβολή διαφανειών, ομιλίες, αγώνας αναρρίχησης στην… πλατεία και συναυλία ελληνικής και ξένης μουσικής.
Ο κ. Διακομιχάλης αναφέρθηκε επίσης και στις δυνατότητες της Καλύμνου για την ανάπτυξη και άλλων μορφών τουρισμού όπως καταδύσεις, ιαματικός (με την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών του νησιού που έχει δρομολογήσει η Α.Ε. του Δήμου), και συνεδριακός (ετοιμάζεται συνεδριακό κέντρο 1.000τ.μ.).
Παράλληλα, η πρόσβαση στο νησί θα αναβαθμιστεί μέχρι το τέλος του 2002 μετά από την ολοκλήρωση του αεροδρομίου όπου θα μπορούν να προσγειώνονται αεροσκάφη ATR μέχρι και 72 θέσεων στο νέο αεροδιάδρομο 1.280 μέτρων. Όσο για την διαμονή των τουριστών, το νησί διαθέτει 3.500 κρεβάτια κυρίως σε Β΄ κατηγορίας ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024