Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ σημαία ανελκύσθηκε, όχι όμως και το γόητρο

Η σημαία ανελκύσθηκε, όχι όμως και το γόητρο

Δεν πρόλαβε το Πανελλήνιο να συνέλθει από την τραγωδία του “Express Samina” και άλλο ένα ναυτικό ναυάγιο, αυτό του “Zeus ΙΙΙ” ήρθε – κυριολεκτικά – να ταράξει τα ήδη φουρτουνιασμένα […]

Δεν πρόλαβε το Πανελλήνιο να συνέλθει από την τραγωδία του "Express Samina<.>" και άλλο ένα ναυτικό ναυάγιο, αυτό του "Zeus ΙΙΙ" ήρθε<...> – κυριολεκτικά – να ταράξει τα ήδη φουρτουνιασμένα νερά της ελληνικής ναυσιπλοΐας. Αυτή τη φορά μάλιστα υπήρχε και σχετικό βίντεο, που έκανε όλους μας να ανατριχιάσουμε, καθώς φέραμε στον νου μας τις σκηνές που θα εκτυλίχθηκαν στην τραγωδία της Πάρου.

Το πλοίο βυθίστηκε και βεβαίως μαζί του και η ελληνική σημαία, για την οποία τόσο καυχάται η ελληνική ναυτιλία. Δύτες του Λιμενικού έκαναν κατάδυση και έβγαλαν τη σημαία ξανά στην επιφάνεια. Μάλιστα, ένας από τους δύτες δήλωσε: "Έτσι κάνει το Λιμενικό. Δεν αφήνει ποτέ την τιμημένη ελληνική σημαία στον βυθό". Ειλικρινά, η δήλωση αυτή με έκανε να ανατριχιάσω, επειδή είδα πως όντως υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ που κάνουν το καθήκον τους.

Από την άλλη μεριά όμως, σκέφθηκα και εκείνη τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος δήλωσε: "Ας γίνει το ναυάγιο η αφετηρία (!!!…) για τον εκσυγχρονισμό της Ναυτιλίας μας". Και βέβαια εκείνη η ανεκδιήγητη απαγόρευση του απόπλου των πλοίων που κρίθηκαν ότι δεν είναι αξιόπλοα. Δηλαδή αν μέχρι τώρα αυτά τα πλοία έφθαναν στον προορισμό τους, οφειλόταν καθαρά σε τύχη…

Κι όσο για την πρωθυπουργική δήλωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, φοβάμαι ότι αυτό δεν θα γίνει επειδή είναι τόσο πολύ το λίπος που σίγουρα θα στομώσει το μαχαίρι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024