Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Μαρόκο στις αερομεταφορές
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Μαρόκο στις αερομεταφορές

Συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των αερομεταφορών υπέγραψαν την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., κ. Jacques Barrot και ο Μαροκινός υπουργός Μεταφορών, κ. Karim Ghellab. Η νέα συμφωνία αντικαθιστάσε […]

Συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των αερομεταφορών υπέγραψαν την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., κ. Jacques Barrot και ο Μαροκινός υπουργός Μεταφορών, κ. Karim Ghellab. Η νέα συμφωνία αντικαθιστά<...>σε ισχύ τις προηγούμενες διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών-μελών της Ε.Ε. και του Μαρόκο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Barrot, αρμόδιος και για θέματα μεταφορών στην Ε.Ε., ανέφερε πως “η συμφωνία αυτή προσφέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε αεροπορικές εταιρίες, τόσο της Ε.Ε., όσο και του Μαρόκο, καθώς το κείμενο της είναι κατά πολύ ανώτερο της συμφωνίας των ανοιχτών ουρανών”. Σημειώνεται πως η συμφωνία καλύπτει ποικίλα θέματα της αεροπορικής βιομηχανίας, όπως θέματα ασφάλειας πτήσεων, ανταγωνισμού, κρατικής ενίσχυσης, προστασίας καταναλωτών, αλλά και περιβάλλοντος.

Από τη νέα συνεργασία μεγάλα θα είναι τα οφέλη για το επιβατικό κοινό, που θα αποφύγει τις ενδιάμεσες πτήσεις που απαιτούνταν μέχρι σήμερα. Στο Μαρόκο, οι νέες εταιρίες έχουν ήδη προετοιμαστεί για την εφαρμογή της νέας συμφωνίας, ενώ τα περιφερειακά αεροδρόμια θα εξυπηρετούν πλέον και διεθνείς αφίξεις. Βάσει όλων των παραπάνω, εκτιμήσεις ειδικών, κάνουν λόγο για 10 εκατ. τουρίστες στο Μαρόκο μέχρι το 2010.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024