Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση Πετραλιά – Μπερνς: Στο επίκεντρο το θέμα της βίζας
Έναρξη συνεργασίας με ASTA

Συνάντηση Πετραλιά – Μπερνς: Στο επίκεντρο το θέμα της βίζας

Το θέμα της βίζας και ειδικότερα η ένταξη της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών που δεν απαιτείται θεώρηση για επισκέψεις των πολιτών τους στις ΗΠΑ απασχόλησε κατά κύριο λόγο τη προχτεσινή συζήτηση της ελληνίδας υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά με τον αμερικάνο υφυπουργό Εξωτερικών…

Το θέμα της βίζας και ειδικότερα η ένταξη της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών που δεν απαιτείται θεώρηση για επισκέψεις των πολιτών τους στις ΗΠΑ απασχόλησε κατά κύριο λόγο τη προχτεσινή συζήτηση της ελληνίδας υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας<...>Φάνης Πάλλη-Πετραλιά με τον αμερικάνο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, κ. Νίκολα Μπερνς, σε συνάντηση τους στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Μπερνς συζήτησε με την κυρία Πετραλιά τρόπους προώθησης του αμερικανικού τουρισμού στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας την ελληνική πλευρά ότι “η αμερικάνικη κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να καλωσορίζει τους Έλληνες στις ΗΠΑ”, αφού όπως τόνισε “η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους καλύτερους φίλους μας στον κόσμο. Πρόκειται για μια μακρά σχέση που πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο, στην ελληνική επανάσταση την οποία εμείς υποστηρίζουμε. Στηριζόμαστε πάρα πολύ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να βρίσκεται κοντά μας και να μας στηρίζει. Τους στηρίζουμε και εμείς από την πλευρά μας στην οικονομική ανάπτυξη”.

Εργαζόμαστε επί συγκεκριμένων ιδεών για την προώθηση των επενδύσεων και του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες και για να τις φέρουμε πιο κοντά ανέφερε ο κ. Μπέρνς και ευχαρίστησε την κ. Πετραλιά για τις πρωτοβουλίες της και τη φιλία της προς τις ΗΠΑ. Ο κ. Μπέρνς παρέθεσε γεύμα – εργασίας στην κυρία Πετραλιά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο οποίο παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, ο Έλληνες πρέσβης στις ΗΠΑ, κ. Α. Μαλλιάς, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της κυρίας Πετραλιά, κ. Α. Χριστόπουλος και ο νεοεκλεγείς βουλευτής στο Κογκρέσο για την πολιτεία του Μέριλαντ, κ. Τζον Σαρμπάνης.

Η κυρία Πετραλιά, με τη σειρά της, παρουσίασε στον κ. Μπερνς την τουριστική πολιτική της Ελλάδας, τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των ακινήτων, την προοπτική υπογραφής πρωτοκόλλου τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος – ΗΠΑ, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τις δυνατότητες τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Σε δηλώσεις της η κυρία Πετραλιά ανέφερε: “Ζήτησα από τον κ. Μπέρνς να προχωρήσουμε μια διακρατική συμφωνία για τον τουρισμό ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα και βεβαίως το θέμα της βίζας, ένα θέμα τόσο σημαντικό για τους Έλληνες που θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ”. Και πρόσθεσε: “Το 2006 σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα. Μετά τις συναντήσεις που είχαμε εδώ στην Ουάσιγκτον διαβλέπουμε ότι το 2007 θα είναι εξαιρετική χρονιά για τις αφίξεις Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας. Προσβλέπουμε στη στήριξη και του κ. Ν. Μπέρνς”.

Συνάντηση με πρόεδρο της ASTA

Την έναρξη συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης τουριστικών πρακτόρων για τα ελληνικά τουριστικά προϊόντα, τις νέες μορφές τουρισμού, καθώς και θέματα προβολής της χώρας μας στις ΗΠΑ, έτσι ώστε οι φορείς του αμερικανικού τουρισμού και οι Αμερικανοί ταξιδιώτες να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό συμφώνησαν η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και ο πρόεδρος της ASTA, της μεγαλύτερης ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων της Αμερικής, κ. Γουίλιαμ Μαλόνι, σε προχτεσινή συνάντηση τους.

Ο κ. Μαλόνι εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αύξηση των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα μέσα στο 2007, ενώ από την πλευρά της η κυρία Πετραλιά δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: “Είχαμε μια καλή συνεργασία. Κάναμε αρκετά βήματα εμπρός. Ζήτησα από την ΑΣΤΑ και τον κ. Μαλόνι να συνεργαστούμε πλέον πολύ πιο συστηματικά και να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία, έτσι ώστε να κάνουμε γνωστό σε όλους τους Αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, ότι η Ελλάδα είναι μοναδική χώρα για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά ότι έχει και πολλές άλλες δυνατότητες για τις νέες μορφές τουρισμού. Περιμένουμε τις επίσημες προτάσεις της ΑΣΤΑ. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα αυτή η συνεργασία θα είναι πιο στενή, διότι ξεκινάμε τη διαφημιστική μας εκστρατεία στις ΗΠΑ, που φέτος θα είναι στοχευμένη. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της επίσκεψής μου στις ΗΠΑ”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024