Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠρώτη επίσημη παρουσίαση της Επιτροπής “Αθλητισμός-Τουρισμός-Γαλλοφωνία”
Υπουργείο Πολιτισμού - Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Πρώτη επίσημη παρουσίαση της Επιτροπής “Αθλητισμός-Τουρισμός-Γαλλοφωνία”

Υπό την προεδρεία του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, κ. Γιώργου Ορφανού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου, η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής“Αθλητισμός – Τουρισμός – […]

Υπό την προεδρεία του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, κ. Γιώργου Ορφανού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου, η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής<…>“Αθλητισμός – Τουρισμός – Γαλλοφωνία”. Μετά τη συνεδρίαση, ακολούθησε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης, που προβλέπει για μια περίοδο τεσσάρων ετών, 1.000 Έλληνες νέοι να φιλοξενηθούν στη Γαλλία και αντίστοιχος αριθμός Γάλλων νέων ή άλλων χωρών της Γαλλοφωνίας, να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα.

“Η ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνή Οργανισμό της Γαλλοφωνίας μας έδωσε, μια ακόμη ευκαιρία να παρουσιάσουμε όλες τις πτυχές του ελληνικού Αθλητισμού και Πολιτισμού, στον πολυδιάστατο χώρο των γαλλόφωνων χωρών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανός, παρουσιάζοντας με τον Γάλλο Πρεσβευτή στην Αθήνα, κ. Bruno Delaye, τους καρπούς της κοινής πρωτοβουλίας, που έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού της Γαλλοφωνίας.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο ιστορικό της ένταξης της Ελλάδας στον παραπάνω οργανισμό, που άρχισε τον Νοέμβριο του 2004, οπότε έγινε δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας της χώρας μας, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006, οπότε επικυρώθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών των Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού της Γαλλοφωνίας, της χώρας μας, ως πλήρους μέλους. Με πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, συνέχισε ο κ. Ορφανός, τον Ιούλιο 2005, δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, που ασχολήθηκε με το θέμα «Αθλητισμός – Τουρισμός – Γαλλοφωνία», στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι των υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης, Εθνικής Παιδείας και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Την προηγούμενη εβδομάδα, συμπλήρωσε, επισημοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εργασιών αυτής της ομάδας και με Υπουργική Απόφαση ιδρύθηκε αντίστοιχη επιτροπή, με τους ίδιους στόχους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024