Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚ.Κ.Ε.: Δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας οι διακοπές και ο τουρισμός
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος

Κ.Κ.Ε.: Δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας οι διακοπές και ο τουρισμός

“Η τουριστική ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως προηγούμενα και η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αγνοεί παντελώς το σύγχρονο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στις διακοπές και στον τουρισμό, ενώ για τους εργαζόμενους στο χώρο των ξενοδοχείων και του τουρισμού διαμορφώνει εργασιακό καθεστώς γαλέρας και μισθούς εξαθλίωσης

“Η τουριστική ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως προηγούμενα και η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αγνοεί παντελώς το σύγχρονο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στις διακοπές και στον τουρισμό, ενώ για τους εργαζόμενους<...>στο χώρο των ξενοδοχείων και του τουρισμού διαμορφώνει εργασιακό καθεστώς γαλέρας και μισθούς εξαθλίωσης ανέφερε σε σχόλιο του για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο 1ο Forum `Τουριστική Χάρτα 2007` το γραφείο τύπου της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.).

Αναφερόμενο δε ειδικότερα στην πολιτική της Κυβέρνησης για τον τουρισμό, το Κ.Κ.Ε. επεσήμανε πως “διαμορφώνεται με κριτήριο την ανάπτυξη της κερδοφορίας και της συγκέντρωσης του κεφαλαίου στον χώρο αυτόν”. Ενώ, όπως πρόσθεσε “ευνοεί την προσέλκυση του λεγόμενου «υψηλού τουρισμού», που κυρίως ενδιαφέρει τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που τον διαχειρίζονται”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024