Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Μπορούμε να καταστήσουμε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια συνώνυμα της ποιότητας
Ετήσιο Συνέδριο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

Πετραλιά: Μπορούμε να καταστήσουμε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια συνώνυμα της ποιότητας

Την συμβολή των ενοικιαζόμενων δωματίων στην προσπάθεια διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε συνδυασμό με τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών εξήρε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας – Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

Την συμβολή των ενοικιαζόμενων δωματίων στην προσπάθεια διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε συνδυασμό με τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών εξήρε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία<...>Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας – Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

“Όραμα μας” ανέφερε η κυρία Πετραλιά “είναι να δούμε την Ελλάδα στις πιο υψηλές θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής κατάταξης”. “Ο τουρισμός στα νησιά, αλλά και στην ενδοχώρα όλες τις εποχές του χρόνου, η ασφάλεια και η ποιότητα των υπηρεσιών είναι τα στοιχεία που θέλουμε να χαρακτηρίζουν σταθερά την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό” τόνισε.

Οι προοπτικές για τη θερινή περίοδο είναι αισιόδοξες. Διανύουμε κατά την κυρία Πετραλιά, μια από τις πιο ελπιδοφόρες και ευνοϊκές συγκυρίες για τον ελληνικό τουρισμό. Σε μια εποχή αλματώδους ανάπτυξης του διεθνούς τουρισμού η Ελλάδα διαθέτει τις πλέον σύγχρονες υποδομές και ταυτόχρονα το πλέον επαγγελματικό πρόγραμμα παγκόσμιας προβολής. Κυρίως όμως διαθέτουμε για πρώτη φορά ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επενδύσεων και θεσμικών μεταρρυθμίσεων, που οδηγούν τον ελληνικό τουρισμό με ταχύτητα και αυτοπεποίθηση στο μέλλον”.

Στόχος του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι η Ελλάδα να κατακτήσει μια από τις πρώτες πέντε θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης μέσα στην επόμενη δεκαετία. Το τρίπτυχο «ποιότητα – ποιότητα – ποιότητα» είναι η Λυδία Λίθος για την ισχυρή και διαρκή ανάπτυξη της βιομηχανίας των διακοπών, της αναψυχής και του ελεύθερου χρόνου στη χώρα μας. Το τουριστικό προϊόν έχει αλλάξει διεθνώς. Πρωτίστως ενδιαφέρει η ποιότητα πέρα από τον προορισμό. Ο τουρισμός της Ελλάδας είναι ακριβός για αυτό και δίνει βαρύτητα στην ποιότητα.

`Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε στην ομιλία της η υπουργός, “το κριτήριο της ποιότητας είναι ένα από τα πρωταρχικά κριτήρια για την επιλογή επενδύσεων καθώς και για τον συνολικό σχεδιασμό των επενδύσεων στον τουρισμό, τόσο μέσα από τον Αναπτυξιακό Νόμο και το Γ’ ΚΠΣ, όσο και μέσα από τα ενισχυμένα προγράμματα στήριξης του τουριστικού προϊόντος στο πλαίσιο της 4ης προγραμματικής περιόδου”. “Η ποιότητα στον τουρισμό” επεσήμανε “είναι μια υπόθεση που αφορά τους χιλιάδες μικρούς, μεσαίους και μεγάλους επιχειρηματίες, όπως και τους 800.000 εργαζόμενους που έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται με το πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης”.

Και συνέχισε: “Πρέπει να επιταχύνουμε το βήμα μας όλοι μαζί για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στο πεδίο της ποιότητας των υπηρεσιών. Οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων φέρουν σημαντικό τμήμα της ευθύνης για την βελτίωση της ποιότητας στον τουρισμό, η οποία είναι ορατή τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα, να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Το σύστημα κατάταξης με κλειδιά, το οποίο και προωθούμε θα είναι η πιο ουσιαστική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της ποιότητας στον κλάδο. Μπορούμε να καταστήσουμε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια συνώνυμα της ποιότητας. Μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους για την δημιουργία εγγυήσεων ποιότητας, για την αναβάθμιση του κύρους του κλάδου. Η κατάταξη με βάση τα κλειδιά είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και απαιτεί μεγάλη προσοχή προκειμένου να γίνει σωστά. Αυτή την περίοδο προχωρά ο διαγωνισμός για την επιλογή συμβούλων σε ό,τι αφορά τα έργο αυτό. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής και θα περάσουμε στην ευαίσθητη φάση της υλοποίησης. Το σχέδιο που θα διαμορφωθεί θα οριστικοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, απλοποιήσαμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη διαδικασία χορήγησης ειδικών σημάτων λειτουργίας”.

Τέλος, η κυρία Πετραλιά δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2007 θα επιταχυνθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για την διευθέτηση αιτημάτων του κλάδου, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε η προοπτική του ελληνικού τουρισμού διακυβεύεται καθημερινά σε κάθε κλίνη διανυκτέρευσης. Μπορούμε να διαφυλάξουμε αυτή την προοπτική, να την στηρίξουμε ουσιαστικά, να την ενισχύσουμε και να την κάνουμε πραγματικότητα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024