Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή – διαμαρτυρία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στον Ο.Γ.Α.

Επιστολή – διαμαρτυρία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στον Ο.Γ.Α.

Επιστολή – διαμαρτυρία προς τον Ο.Γ.Α. (Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2007), αναφορικά με την υποχρεωτική παροχή πρωινού προκειμένου να συμμετέχει ένα ξενοδοχείο στο πρόγραμμα, απέστειλε την περασμένηεβδομάδα η Ένωση Ξενοδόχων Ν. […]

Επιστολή – διαμαρτυρία προς τον Ο.Γ.Α. (Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2007), αναφορικά με την υποχρεωτική παροχή πρωινού προκειμένου να συμμετέχει ένα ξενοδοχείο στο πρόγραμμα, απέστειλε την περασμένη<...>εβδομάδα η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κάνοντας λόγο για αδικία στους όρους συμμετοχής, από τους οποίους απορρέει ο διαχωρισμός ανάμεσα στα ξενοδοχειακά καταλύματα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Συγκεκριμένα, η Ένωση στην επιστολή της αναφέρει τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

  1. Με έκπληξη διαπιστώσαμε στην προσπάθεια για την «πάταξη της γραφειοκρατίας» ότι φέτος τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι περισσότερα από το 2006 και ειδικότερα εξειδικεύεται η παροχή πρωινού ως απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να συμμετέχει ένα ξενοδοχείο στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, το Αντίγραφο `Αδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι ένα δικαιολογητικό το οποίο δεν είχε ζητηθεί κατά το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ / ΛΑΕ έτους 2006 σε αντίθεση με το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Ε.Ο.Τ., που το ειδικό σήμα λειτουργίας είναι το μόνο που συνυποβάλλεται με την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  2. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα να εμπλακούν τα ξενοδοχεία όλων των τάξεων. Σήμερα βλέπουμε ότι ένας άλλος όρος, αυτός της υποχρεωτικής άδειας πρωινού, αποκλείει τα ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας που δεν διαθέτουν πρωινό λόγω μη επαρκών εγκαταστάσεων και τα οποία έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη συνεργασίας με τα πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ / ΛΑΕ.

  3. Είναι εύλογο το ερώτημα που γεννιέται στον ξενοδόχο, ο οποίος λόγω των αναβαθμισμένων υπηρεσιών που προσφέρει (καθαριότητα, αλλαγή λινών, υπηρεσίες εντός των δωματίων, κοινόχρηστους χώρους κ.λ.π.), ανήκει στην κατηγορία των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και όχι των βοηθητικών καταλυμάτων που ανήκουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το ερώτημα είναι γιατί να αποκλείονται τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και να εμπλέκονται τα βοηθητικά καταλύματα που δεν προσφέρουν πρωινό. Η βασική προϋπόθεση της παροχής πρωινού δεν είναι υπηρεσία που επιζητούν όλοι οι τουρίστες, ενώ η διαμονή είναι η κυρίαρχη υπηρεσία που λαμβάνουν οι πελάτες μας. Για άλλη μια φορά επιχειρείται διαφορετική μεταχείριση εις βάρος των χαμηλής κατηγορίας κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων δίνοντας τη δυνατότητα στα βοηθητικά καταλύματα με κατά τεκμήριο χαμηλότερες υπηρεσίες να εμπλέκονται στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.
  4. Ο κοινωνικός τουρίστας θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει με την εμπλοκή όλων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων καλύτερες υπηρεσίες, οι οποίες ομολογουμένως δίνονται από όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Είναι παράλογο να αφαιρείται η δυνατότητα σε πολλά ξενοδοχεία του Νομού Μαγνησίας και ευρύτερα σε όλη την Ελλάδα, να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Οι κάτοχοι Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ / Λ.Α.Ε θα έχουν τη δυνατότητα περισσοτέρων επιλογών διαμονής, εφόσον πάντα μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα, ανεξαρτήτως παροχής πρωινού ή μη.


Καταλήγοντας, η Ένωση απευθύνει έκκληση για την άρση αυτής της αδικίας, ώστε να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες όλων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχή τους.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024