Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και της φτώχειας
ITB Berlin 2007

Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και της φτώχειας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Ο κόσμος πρέπει να ανταποκριθεί μαζικά στις διπλές προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών και της φτώχειας και ο τουριστικός τομέας μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματική στην παροχή λύσεων υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – UNWTO

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Ο κόσμος πρέπει να ανταποκριθεί μαζικά στις διπλές προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών και της φτώχειας και ο τουριστικός τομέας μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματική στην παροχή λύσεων υπογραμμίζει σε ανακοίνωση<…>του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – UNWTO.

“Τα τελευταία χρόνια παγκόσμιοι ηγέτες έχουν αναγνωρίσει μια ποικιλία προκλήσεων με παγκόσμιες επιπτώσεις, μεταξύ των οποίων η φτώχεια και οι κλιματικές αλλαγές εμφανίζονται ως οι σημαντικότερες. Οι προκλήσεις αυτές απαιτούν καινοτομία και αλλαγή στάσης, ώστε να αντιμετωπισθούν μακροπρόθεσμα. Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην παροχή λύσεων και για τα δύο θέματα” ανέφερε σχετικά ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Francesco Frangialli, μιλώντας στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας.

“Ο UNWTO” συνέχισε “ασχολείται εντατικά με τα αυτά τα θέματα τα τελευταία χρόνια και έχει δεσμευτεί για την αναζήτηση ισορροπιστικών και δίκαιων πολιτικών χειρισμών, ώστε να επιτευχθεί μια αειφόρα ανάπτυξη. Ο παγκόσμιος τουρισμός έχει εισέλθει σε μια ιστορική φάση ανάπτυξης, η οποία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. Το 2005 ξεπέρασε το ‘φράγμα’ των 800 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων. Πέρσι, άγγιξε τα 842 εκατομμύρια. Η νέα φάση ανάπτυξης χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και υπευθυνότητα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024