Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕπίσημη παρουσίαση του Kerasma και των ελληνικών τροφίμων στην Ισπανία

Επίσημη παρουσίαση του Kerasma και των ελληνικών τροφίμων στην Ισπανία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η εκδήλωση, που παρέθεσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) προς τους εκπροσώπους του ισπανικού Τύπου, για την παρουσίαση του Kerasmaκαι των ελληνικών […]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η εκδήλωση, που παρέθεσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) προς τους εκπροσώπους του ισπανικού Τύπου, για την παρουσίαση του Kerasma<...>και των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αγορά της Ισπανίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε ένα από τα κεντρικότερα εστιατόρια των El Corte Ingles, το Paseo de la Castellana στη Μαδρίτη, παρουσία 60 δημοσιογράφων των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Ισπανίας, αλλά και ειδικού Τύπου, εκδοτών, διαμορφωτών γνώμης, καθώς και εκπροσώπων της Διοίκησης των καταστημάτων El Corte Ingles.

Η εκδήλωση του ΟΠΕ, έγινε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη, το γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των Εβδομάδων Ελληνικής Γαστρονομίας που διοργανώνει αυτή την περίοδο και μέχρι τις 17 Μαρτίου ο ΟΠΕ, στη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων της Ισπανίας, El Corte Ingles, προσφέροντας ελληνικό μενού Kerasma στα 73 εστιατόρια της σε όλη τη χώρα, παράλληλα με την Έκθεση Ευρωπαϊκών Προϊόντων που πραγματοποιείται στα καταστήματα. Έτσι, οι επισκέπτες των εστιατορίων έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τα προϊόντα που δοκιμάζουν μέσα από τις συνταγές.

Ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας και της επιτυχούς διοργάνωσης των συνδυασμένων δράσεων που υλοποιεί ο ΟΠΕ είναι το γεγονός ότι, ήδη, αρκετά από τα εστιατόρια έχουν ζητήσει να παραταθούν οι Εβδομάδες Ελληνικής Γαστρονομίας για ένα δεκαπενθήμερο, λόγω της μεγάλης ζήτησης του μενού Kerasma στα εστιατόρια και των αυξημένων πωλήσεων των ελληνικών τροφίμων και ποτών στα καταστήματα El Corte Ingles.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι κεντρικοί ομιλητές, κ. Παναγιώτης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ και ο κ. Angel Barutell Farinos, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων El Corte Ingles, αναφερόμενοι στους κεντρικούς άξονες της εκδήλωσης, τόνισαν την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών για την ανάδειξη των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην Ισπανία, τις πολύ καλές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τις αμοιβαίες προσπάθειες για την προβολή των ελληνικών προϊόντων στην ισπανική αγορά.

Αναφορά έγινε επίσης και στη δυναμική ελληνική συμμετοχή στην EXPO 2008 στη Σαραγόσα, που διοργανώνει ο ΟΠΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, και η οποία αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια και την κινητικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη συγκεκριμένη αγορά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον διακεκριμένο Έλληνα σεφ κ. Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος μίλησε για την ανανεωμένη ελληνική γαστρονομία, τις κοντινές γευστικές συνήθειες των δύο χωρών, την ποιότητα τόσο της ελληνικής όσο και της ισπανικής γαστρονομίας, αλλά και την γευστική ένταξη των ελληνικών τροφίμων και ποτών στις ισπανικές γαστρονομικές συνήθειες.

Στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυθεντικές ελληνικές συνταγές Kerasma, και να γνωρίσουν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά που χρησιμοποιούνται ως συστατικά τους.

Οι Εβδομάδες Ελληνικής Γαστρονομίας αποτελούν τη μεγαλύτερη διαφημιστική προβολή που έχει γίνει για τα ελληνικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και της εικόνας των ελληνικών ποιοτικών τροφίμων και ποτών στην αγορά – στόχο της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς την Ισπανία σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση 33% το έτος 2006 σε σχέση με το 2005 και διαμορφώθηκαν στα 662.773 ευρώ. Δεδομένης της σημασίας της Ισπανίας ως αγοράς – στόχου για την Ελλάδα, ο ΟΠΕ προγραμματίζει μια σειρά δράσεων σε μεγάλες πόλεις της χώρας, με συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων σε Διεθνείς Εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές, αλλά και με ειδικές εκδηλώσεις για την προβολή των ελληνικών τροφίμων και ποτών, όπως η Εκδήλωση Kerasma που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βαλένθια, στο τέλος Απριλίου, στο πλαίσιο των δράσεων προβολής της Διεθνούς διοργάνωσης Copa America.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024