Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜήνυση της Air France κατά της Continental Airlines

Μήνυση της Air France κατά της Continental Airlines

Η Air France κατέθεσε μήνυση κατά της Continental Airlines για την έκρηξη που οδήγησε στην μεγάλη τραγωδία με το Concorde στις 25 Ιουλίου κοντά στο αεροδρόμιο του Παρισιού, Charles de […]

Η Air France<.> κατέθεσε μήνυση κατά της Continental Airlines<.> για την έκρηξη που οδήγησε στην μεγάλη τραγωδία<...> με το Concorde στις 25 Ιουλίου κοντά στο αεροδρόμιο του Παρισιού, Charles de Gaulle. H Air France υποστηρίζει ότι ένα μεταλλικό κομμάτι ενός Continental McDonnell DC-10 προκάλεσε τη ζημία που ανάγκασε το αεροσκάφος να πέσει και να συντριβεί αμέσως μετά την απογείωση σκοτώνοντας 109 επιβάτες και 4 πεζούς.

Η Continental Airlines παραδέχτηκε ότι 'ένα κομμάτι μέταλλο ίδιο σε σχήμα με αυτό που βρέθηκε στον διάδρομο στο Παρίσι έλειπε από το DC-10', όμως αναφέρει πως 'δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτός ήταν ο λόγος της συντριβής'. Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν επίσης καταθέσει μηνύσεις κατά της Continental Airlines.

Το French Bureau d'Enquetes Accidents, BEA, αναφέρει ότι 'κατά την απογείωση το μπροστινό δεξιό ελαστικό της αριστερής πλευράς καταστράφηκε πιθανότατα επειδή χτύπησε επάνω σε ένα μεταλλικό κομμάτι. Η καταστροφή του ελαστικού προκάλεσε ζημιά, έμμεσα η άμεσα, στην κατασκευή του αεροσκάφους, η οποία οδήγησε στην συντριβή του 1.30 λεπτό μετά'.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024