Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΤουριστικά γραφεία: Εξελίξεις, Βιωσιμότητα και Προοπτικές Ανάπτυξης από τον HATTA
Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων

Τουριστικά γραφεία: Εξελίξεις, Βιωσιμότητα και Προοπτικές Ανάπτυξης από τον HATTA

Εκδήλωση με θέμα «Τουριστικά γραφεία: Εξελίξεις, Βιωσιμότητα και Προοπτικές Ανάπτυξης» διοργανώνει τη προσεχή Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικώνκαι Τουριστικών Γραφείων – […]

Εκδήλωση με θέμα «Τουριστικά γραφεία: Εξελίξεις, Βιωσιμότητα και Προοπτικές Ανάπτυξης» διοργανώνει τη προσεχή Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών<...>και Τουριστικών Γραφείων – HATTA, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Equal “Allways Tourism”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει τα δεδομένα της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τις εξελίξεις του κλάδου των τουριστικών γραφείων και να αναδείξει το νέο προφίλ των ελληνικών τουριστικών γραφείων και των εργαζόμενων στον κλάδο αυτό. Είναι επιτακτική ανάγκη, το σύγχρονο τουριστικό γραφείο να είναι προσαρμοσμένο στις παγκόσμιες τάσεις και τις ανάγκες των ταξιδιωτών, ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις για ποιοτική και εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών προς τους Έλληνες και στους αλλοδαπούς καταναλωτές.

Γι` αυτό και το έργο “Allways Tourism” στοχεύει, μέσα από μελέτες, έρευνες, εργαλεία και τεχνικές να υποστηρίξει την προσαρμογή αυτή. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα πλαίσια του έργου εντάσσονται: πλήρες πρόγραμμα κατάρτισης σε θεματικά αντικείμενα αιχμής, σύστημα πιστοποίησης ποιότητας τουριστικών γραφείων, σύγχρονα εργαλεία οργάνωσης και πώλησης (π.χ. Portal, marketplace), μητρώο επιχειρήσεων, παρατηρητήριο απασχόλησης και εύρεσης εργασίας, κ.α.

Εξέχουσες προσωπικότητες ελληνικών και διεθνών φορέων θα μεταφέρουν στους παρευρισκόμενους τις γνώσεις και τις απόψεις τους μέσα από στατιστικά στοιχεία, έρευνες, μελέτες, εφαρμογές και εμπειρική γνώση.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της ECTAA (Ένωση Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων των χωρών της Ε.Ε.), κ. Jan Van Steen, θα αναλύσει τις τάσεις της τουριστικής αγοράς και τις εξελίξεις του κλάδου των τουριστικών γραφείων διεθνώς.

Ο Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, κ. Πάρις Τσάρτας, θα παρουσιάσει τα στοιχεία των ελληνικών τουριστικών γραφείων – όπως τα κατέγραψε έρευνα πεδίου που διενήργησε το Πανεπιστήμιο και θα αναδείξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πρότυπου ελληνικού τουριστικού γραφείου, το οποίο μετεξελίσσεται σε ταξιδιωτικό σύμβουλο.

Η κυρία Μαρία Γιαννίρη, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης θα αναφερθεί στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των τουριστικών γραφείων.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης θα αναπτυχτεί ο προβληματισμός σε θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών και την προστασία του καταναλωτή, από τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Η Νομική Σύμβουλος της ΑΒΤΑ (Association of British Travel Agencies), κυρία Paula MacFarland, θα παρουσιάσει την εμπειρία της από την εφαρμογή γενικών όρων και συμβάσεων από τα μέλη της – τουριστικά γραφεία της Αγγλίας με τους καταναλωτές και ο κ. Walter Schut, εκπρόσωπος της ANVR (Dutch Association of Travel Organizations) θα αναφερθεί στη σημασία και τον τρόπο εφαρμογής του συστήματος πιστοποίησης στα τουριστικά γραφεία της Ολλανδίας.

Τέλος, ο ΗΑΤΤΑ θα παρουσιάσει το σύστημα πιστοποίησης των μελών του και υποδείγματα γενικών όρων και συμβολαίων των τουριστικών γραφείων με τους καταναλωτές.

Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Γενικός Γραμματέας Απασχόλησης, κ. Δημήτρης Κοντός, εκπροσωπώντας το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Θα παρευρεθούν ακόμα, εκτός από τα τουριστικά γραφεία, εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας, των κλαδικών φορέων και των ΜΜΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024