Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΠαρουσίαση εκπαιδευτικού τουριστικού λευκώματος από Πετραλιά και Γιαννάκου
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Παρουσίαση εκπαιδευτικού τουριστικού λευκώματος από Πετραλιά και Γιαννάκου

Το εκπαιδευτικό τουριστικό λεύκωμα «Η ιστορία του Αχιλλέα και της Ναυσικάς που ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα» παρουσίασαν την Παρασκευή το πρωί στο 135ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών η υπουργός ΤουριστικήςΑνάπτυξης, […]

Το εκπαιδευτικό τουριστικό λεύκωμα «Η ιστορία του Αχιλλέα και της Ναυσικάς που ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα» παρουσίασαν την Παρασκευή το πρωί στο 135ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών η υπουργός Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, και η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Μαριέττα Γιαννάκου.

Το λεύκωμα έχει χρηστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι δύο μικροί ήρωες του βιβλίου, ο Αχιλλέας και η Ναυσικά, μυούν τους μικρούς αναγνώστες στις ομορφιές της χώρας μας, στα αρχαιολογικά μνημεία, στον εσωτερικό τουρισμό και σε θεματικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο τουρισμός των πόλεων, ο περιβαλλοντικός τουρισμός, ο περιηγητικός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός, ο αθλητικός και ο χιονοδρομικός τουρισμός.

Κατά την παρουσίαση του εκπαιδευτικού τουριστικού λευκώματος η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μιλώντας στους μαθητές του δημοτικού σχολείου ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε την ωραιότερη πατρίδα του κόσμου και είναι χρέος μας να διατηρούμε το κάλλος της και να προστατεύουμε το περιβάλλον της. Είναι ευθύνη μας αυτή τη χώρα να την κάνουμε γνωστή, να σεβόμαστε τις παραδόσεις της, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Ζούμε σε μια ιδιαίτερη χώρα. Εξαρτάται από τον καθένα μας η εντύπωση που λαμβάνει ο κάθε επισκέπτης της. Εμείς είμαστε οι πρεσβευτές της και συμπληρώνουμε την εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι στη χώρα που ζούμε είμαστε και εμείς ταξιδευτές, και ο σκοπός που έχει αυτό το λεύκωμα είναι να αναπτύξει αυτό που ονομάζουμε «τουριστική συνείδηση».

Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό Παιδείας που αποδέχθηκε την πρότασή μας για τη δημιουργία αυτού του εκπαιδευτικού τουριστικού λευκώματος το οποίο θα διανεμηθεί στα σχολεία. Συνεργαστήκαμε με το υπουργείο Παιδείας και θεωρώ ότι η πρωτοβουλία μας αυτή που έγινε πράξη είναι ένα πολύ καλό βήμα για την νεολαία μας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης. Γιατί η τουριστική συνείδηση είναι κατεξοχήν θέμα παιδείας και πολιτισμού και αποκτάται από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με την ευκαιρία της πρώτης παρουσίασης του λευκώματος στο σχολείο σας και εφόσον θα συμφωνήσει και η κ. Γιαννάκου και ο διευθυντής του σχολείου, προτείνω ως υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης τις πρώτες τάξεις που θα το μελετήσουν να τις φιλοξενήσουμε και όλα όσα έχουν διαβάσει στο λεύκωμα να τα δουν και στην πραγματικότητα».

Η υπουργός Παιδείας, από την πλευρά της, απευθυνόμενη στους μικρούς μαθητές επεσήμανε πως πρόκειται για ένα “λεύκωμα, που δίνει τη δυνατότητα αυτά που μαθαίνετε στην γεωγραφία, την πατριδογνωσία, ή συζητάτε με τους δασκάλους σας στην ευέλικτη ζώνη να γίνουν πιο ελκυστικά και να έρθουν πιο κοντά σας”. “Ο τουρισμός” σημείωσε “ωφελεί σημαντικά τη χώρα μας, αλλά σήμερα δε μιλάμε για το για το οικονομικό όφελος, μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Μιλάμε για το πώς με τη δική μας συμμετοχή και την προσπάθεια γυρίζοντας την Ελλάδα, θα την κάνουμε καλύτερη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024