Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑνοίγουν σήμερα οι πύλες της TUR 2007
Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα

Ανοίγουν σήμερα οι πύλες της TUR 2007

Σειρά δράσεων, που στόχο έχουν την ανάπτυξη της σουηδικής τουριστικής βιομηχανίας, έχουν προγραμματισθεί για φέτος στη διεθνή τουριστική έκθεση TUR 2007, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο του Goteborg. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 25 Μαρτίου, έχει ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα

Σειρά δράσεων, που στόχο έχουν την ανάπτυξη της σουηδικής τουριστικής βιομηχανίας, έχουν προγραμματισθεί για φέτος στη διεθνή τουριστική έκθεση TUR 2007, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο του Goteborg. Η έκθεση, που θα<...>διαρκέσει έως τις 25 Μαρτίου, έχει ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα.

Στη φετινή έκθεση έχουν δηλώσει συμμετοχή 1.245 εκθέτες, αντιπροσωπεύοντας 2.000 επιχειρήσεις από 100 χώρες. Σημειώνεται πως ο αριθμός των χωρών άγγιξε τα επίπεδα του 2000, σημειώνοντας για ακόμη μια φορά το ρεκόρ της έκθεσης (ίδιος αριθμός χωρών αντιπροσωπευόταν και το 2000). Πέρσι, η έκθεση είχε δεχθεί περισσότερους από 54.200 εγκεγραμμένους επισκέπτες.

Κρατικές εκπροσωπήσεις από την Γεωργία, το Μαυροβούνιο, τη Νικαράγουα, τον Παναμά, το Ουζμπεκιστάν και τη Λευκορωσία θα δώσουν για πρώτη φορά φέτος το παρόν στην έκθεση, ενώ ως χώρα θα εκπροσωπηθεί και η Αυστραλία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νέων χωρών στις επτά. Υπενθυμίζεται πως αντιπροσωπεύσεις από την Αυστραλία υπήρχαν και σε προηγούμενες εκθέσεις, αλλά σε επίπεδο μεμονωμένων επιχειρήσεων και όχι σε επίπεδο κρατικής τουριστικής ηγεσίας, που θα υπάρχει φέτος.

Τα μεγαλύτερα περίπτερα κατέχουν – εκτός φυσικά από την Σουηδία – η Δανία (850 τ.μ.), η Γερμανία (475 τ.μ.), η Ιταλία (400 τ.μ.), η Ελλάδα (350 τ.μ.), η Ισπανία (336 τ.μ.) και το Ηνωμένο Βασίλειο (228 τ.μ.).

Εντυπωσιακή η παρουσία της Ελλάδας

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες της χώρας μας από τη σκανδιναβική αγορά φέτος και για αυτό το λόγο οι Έλληνες εκθέτες στην TUR 2007 αντιπροσωπεύουν πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Ρόδος, η Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά και η Καλαμάτα. Μάλιστα, προκειμένου να εστιαστεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην έκθεση, δίπλα από το ελληνικό περίπτερο, θα υπάρχει μια μεγάλη ταβέρνα, που θα σερβίρει ελληνικά πιάτα, με ελληνική μουσική και χορό.

Σχετικά η κυρία `Αγγελα Βαρέλα από το Γραφείο ΕΟΤ στη Στοκχόλμη ανέφερε: Θέλουμε να προβάλλουμε όλες τις δυνατότητες που η Ελλάδα έχει να προσφέρει ως προορισμός. Ένας από τους στόχους μας είναι η ενίσχυση του επιχειρηματικού και συνεδριακού τουρισμού, καθώς έχουμε συνεδριακές εγκαταστάσεις με εκπληκτικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και σε αρκετά νησιά, όπου κανείς μπορεί να συνδυάσει το επαγγελματικό του ταξίδι με λίγες μέρες διακοπών. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που εύκολα κανείς μπορεί να την περιηγηθεί, ενώ παράλληλα προσφέρει ποικίλλες εμπειρίες σε κάθε περιοχή της.

Παρά το γεγονός ότι ένα εκατ. Σκανδιναβοί, μισοί εκ των οποίων είναι Σουηδοί, επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, πολλά από τα βασικά μέρη της χώρας είναι ακόμη άγνωστα στους τουρίστες. Η Βόρεια Ελλάδα προσφέρει πολλές επιλογές δραστηριοτήτων στη φύση, όπως ορειβασία, ποδηλατοδρομία, παρατήρηση πουλιών.

Ο ήλιος και η θάλασσα παραμένουν βασικοί λόγοι επίσκεψης τουριστών στην Ελλάδα. Αλλά παράλληλα υπάρχουν στη χώρα για τους τουρίστες και πολλά πολιτιστικά μνημεία, που αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Όλη η Ελλάδα είναι ένα ζωντανό μουσείο με αναρίθμητες αρχαιολογικές περιοχές. Μάλιστα, ειδικά για φέτος, λόγω τους Έτους “Μαρία Κάλλας”, που διανύουμε, σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ έχουν προγραμματισθεί σε πολλές περιοχές της χώρας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024