Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑεροπορική συμφωνία με την Μαλαισία υπέγραψε η Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή Ένωση

Αεροπορική συμφωνία με την Μαλαισία υπέγραψε η Ε.Ε.

Πιο κοντά στην Ευρώπη φέρνει τη Μαλαισία η νέα αεροπορική συμφωνία, που υπεγράφη τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και επιτρέπει στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες να εκτελούν πτήσεις μεταξύ οποιουδήποτε κράτους-μέλους της Ε.Ε. και της Μαλαισίας…

Πιο κοντά στην Ευρώπη φέρνει τη Μαλαισία η νέα αεροπορική συμφωνία, που υπεγράφη τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και επιτρέπει στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες να εκτελούν πτήσεις μεταξύ οποιουδήποτε<...>κράτους-μέλους της Ε.Ε. και της Μαλαισίας. Η συμφωνία υπεγράφη τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, αρμόδιο σε θέματα Μεταφορών, κ. Jacques Barrot, τον Γερμανό υπουργό Μεταφορών, κ. Wolfgang Tiefensee και τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, Y. B. Datuk Seri Chan Kong Choy.

“Καλωσορίζω με μεγάλη χαρά το βήμα αυτό για την ανάπτυξη αεροπορικών συνδέσεων της Ευρώπης με την Ασία. Οι ευρωπαϊκές εταιρίες δεν υπόκεινται πλέον σε κανέναν περιορισμό για την είσοδο τους στην αεροπορική αγορά μεταξύ Ε.Ε. και Μαλαισίας. Στην Νότιοανατολική Ασία, παρόμοιες συμφωνίες ήδη εξετάζονται με τη Σιγκαμπούρη και το Βιετνάμ και οι περισσότερες από αυτές είναι υπό προετοιμασία” δήλωσε σχετικά ο κ. Barrot.

Σημειώνεται τέλος πως πρόκειται για “οριζόντια” αεροπορική συμφωνία, που δεν αντικαθιστά τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Μαλαισίας, αλλά τις ευθυγραμμίζει με το κοινοτικό δίκαιο. Ουσιαστικά δηλαδή οι οριζόντιες συμφωνίες επιβεβαιώνουν τη νομική εγκυρότητα των υφιστάμενων διμερών αεροπορικών συμφωνιών, “μετακινώντας” τους εθνικούς περιορισμούς. Η Μαλαισία έχει διμερείς αεροπορικές συμφωνίες με 21 μέλη-κράτη της Ε.Ε., οι οποίες τέθηκαν πλέον σε νέα και στέρεη νομική βάση, με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024