Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Thomas Cook επικεντρώνει τις δραστηριότητες του στον τουρισμό

Ο Thomas Cook επικεντρώνει τις δραστηριότητες του στον τουρισμό

Σύμφωνα με την χθεσινή του ανακοίνωση ο Thomas Cook επιβεβαιώνει τα σχέδιά του για συγκέντρωση του ενδιαφέροντος του στις τουριστικές δραστηριότητες και την πώληση των υπόλοιπων οικονομικών επιχειρήσεών του. Συγκεκριμένα, […]

Σύμφωνα με την χθεσινή του ανακοίνωση ο Thomas Cook<.> επιβεβαιώνει τα σχέδιά του για συγκέντρωση του ενδιαφέροντος του στις τουριστικές δραστηριότητες και την πώληση<...> των υπόλοιπων οικονομικών επιχειρήσεών του.

Συγκεκριμένα, ο Thomas Cook πούλησε την επιχείρηση του με την επωνυμία Global & Financial Services στην Travelex έναντι 440 εκατ. λιρών. Η επικύρωση της συναλλαγής θα ολοκληρωθεί μετά από την έγκριση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πώληση αυτή είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του Thomas Cook, που ξεκίνησε το 1999, σύμφωνα με την οποία η εταιρία θα επιτύχει τους μακροχρόνιους στόχους της αν επικεντρώσει τις ενέργειές της στην ανάπτυξη του καθαρά τουριστικού της τομέα.

Τους τελευταίους 12 μήνες, ο Thomas Cook έχει ξεκινήσει τη διαδικασία διαχωρισμού των οικονομικών και των τουριστικών του υπηρεσιών.

Η κα Marilyn Carlson Nelson, πρόεδρος του Δ.Σ. της Thomas Cook Holdings ανέφερε ότι "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πουλήσαμε στην Travelex μία πολύ επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση και επιτύχαμε μία συμφωνία που πιστεύουμε ότι είναι πολύ επωφελής για το προσωπικό και τους πελάτες μας".

Ο κ. John Donaldson, γενικός διευθυντής του Thomas Cook Holdings, ανακοίνωσε ότι "ο τουρισμός ήταν πάντα το επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Είναι αυτό που κάνουμε καλύτερα. Η πώληση του Global & Financial Services θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των τουριστικών μας δραστηριοτήτων τόσο στη Μεγάλη Βρετανία, όσο και στην διεθνή αγορά και θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε οικονομικά και να δώσουμε ώθηση στο φιλόδοξο πρόγραμμά μας για ηλεκτρονικό εμπόριο".

"Μέσα από μία διαφορετική συμφωνία με την Travelex, ο Thomas Cook θα συνεχίσει να παρέχει στους πελάτες του υπηρεσίες ανταλλαγής συναλλάγματος, travellers cheques, μεταφοράς χρημάτων κ.ά" πρόσθεσε ο κ. Donaldson.

"Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα έχουμε χτίσει μία πολύ ισχυρή και κερδοφόρα καθετοποιημένη τουριστική επιχείρηση στην Μεγάλη Βρετανία και έχουμε συναρπαστικά σχέδια για την ακόμα περαιτέρω ανάπτυξή της. Η επόμενη φάση της ανάπτυξής μας είναι να προσδιορίσουμε την καλύτερη δυνατή μετοχική δομή που θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις μας μπροστά και θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανταγωνιστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά σε μια βιομηχανία που βιώνει μεγάλες αλλαγές" τόνισε ο κ. Donaldson.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024