Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕλληνικό Κέρασμα στα 30 γνωστότερα εστιατόρια της Ιαπωνίας
ΟΠΕ - ΕΟΤ Ιαπωνίας

Ελληνικό Κέρασμα στα 30 γνωστότερα εστιατόρια της Ιαπωνίας

Τον τίτλο Ελληνικό Κέρασμα «…αλά Ιαπωνικά» εμπνεύστηκε γνωστός Ιάπωνας αρθρογράφος για να εγκωμιάσει την έναρξη της παρουσίασης της ελληνικής διατροφής στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, προσκαλώντας τους συμπατριώτες του να […]

Τον τίτλο Ελληνικό Κέρασμα «…αλά Ιαπωνικά» εμπνεύστηκε γνωστός Ιάπωνας αρθρογράφος για να εγκωμιάσει την έναρξη της παρουσίασης της ελληνικής διατροφής στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, προσκαλώντας τους συμπατριώτες του να γευτούν…την πιο νόστιμη<...>κουζίνα του κόσμου! Το «Κέρασμα» εισέρχεται δυναμικά στην Ιαπωνία, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε) με το Γραφείο ΕΟΤ Ιαπωνίας για τη συνδυασμένη προβολή του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής γαστρονομίας.

Ειδικότερα, από τον Ιούνιο του 2007 έως και τον Αύγουστο του 2008, οι Ιάπωνες «φίλοι της Ελλάδας» θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στις ελληνικές γεύσεις και να μάθουν περισσότερα για τη γενέτειρα της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Περισσότερα από 30 εστιατόρια των πιο φημισμένων διεθνώς ξενοδοχειακών αλυσίδων, που εδρεύουν στο Τόκυο, στην Οσάκα και στη Ναγκόγια, αποδέχθηκαν πρόταση να «ντυθούν» στα γαλανόλευκα και να φιλοξενήσουν στο χώρο τους, τις δημιουργίες του Έλληνα Chef, κ. Κωνσταντίνου Βασάλου.

Υπολογίζεται ότι 300.000 Ιάπωνες θα επισκεφθούν, καθ` όλη τη διάρκεια του έτους, τα επιλεγμένα εστιατόρια και θα έχουν την ευκαρία να δοκιμάσουν τις συνταγές του ελληνικού κεράσματος, να γευτούν τις ποικιλίες των ελληνικών κρασιών και τις μοναδικές γεύσεις του ελληνικού ελαιολάδου αλλά και να παρακολουθήσουν την προβολή της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ και του ΟΠΕ, σε ειδικές οθόνες, που θα τοποθετηθούν σε όλα τα ξενοδοχεία.

Τα εγκαίνια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έλαβαν χώρα στην Ένωση των Ξένων Ανταποκριτών στο Τόκυο, στις 17 Απριλίου 2007, με την παρουσία 120 διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες του Έλληνα Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κυρίου Μ. Λιάπη (στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία), της Δ/ντριας του Γραφείου ΕΟΤ Ιαπωνίας, κυρίας Σοφίας Παναγιωτάκη και του Έλληνα Chef, κυρίου Κωνσταντίνου Βασάλου.

Στις 19 Απριλίου 2007, στο Τokyo Gas, ακολούθησε παρουσίαση των γνωστότερων ελληνικών συνταγών από τον κύριο Κ. Βασάλο και τον καταξιωμένο Ιάπωνα Chef, κύριο Κιγιόμι Μικούνι, σε 50 Ιάπωνες Chefs, οι οποίοι ανέλαβαν με τη σειρά τους να προετοιμάσουν ελληνικά πιάτα στα εστιατόρια τους.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι οι εκπρόσωποι των Ιαπωνικών Μ.Μ.Ε έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές γαστριμαργικές απολαύσεις και έχουν ξεκινήσει τις πολλαπλές δημοσιεύσεις άρθρων σε γνωστές εφημερίδες αλλά και την προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων, αφιερωμένων στο ελληνικό «Κέρασμα».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024