Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Κεντρικός καταλύτης της οικονομικής ανάπτυξης ο τουρισμός
Συνέδριο Economist

Πετραλιά: Κεντρικός καταλύτης της οικονομικής ανάπτυξης ο τουρισμός

“Η διαρκής ενδυνάμωση της οικονομικής, πολιτικής και διπλωματικής ακτινοβολίας της Ελλάδας είναι βέβαιο ότι ενισχύει και την φυσιογνωμία της χώρας ως τόπο φιλοξενίας και διοργάνωσης μικρών και μεγάλων γεγονότων, συνεδρίων και συναντήσεων” υπογράμμισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας χτες…

“Η διαρκής ενδυνάμωση της οικονομικής, πολιτικής και διπλωματικής ακτινοβολίας της Ελλάδας είναι βέβαιο ότι ενισχύει και την φυσιογνωμία της χώρας ως τόπο φιλοξενίας και διοργάνωσης μικρών και μεγάλων γεγονότων, συνεδρίων<...>και συναντήσεων” υπογράμμισε<...>η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας χτες στο συνέδριο του Economist. Ο τουρισμός, άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, δεν περιορίζεται μόνο σε υπηρεσίες ελεύθερου χρόνου, αλλά επεκτείνεται στο σκέλος της παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας προς την όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η παγκοσμιοποίηση εξαπλώνει την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγχρόνως συμβάλλει στη δημιουργία και την εξάπλωση του πλούτου και μάλιστα με ρυθμούς πρωτόγνωρους σε σχέση με άλλες εποχές. Κατά συνέπεια, ανέφερε η κυρία Πετραλιά ευνοούνται οι μετακινήσεις, τα ταξίδια, οι διανυκτερεύσεις, οι υπηρεσίες αναψυχής και ελεύθερου χρόνου, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους, να ταξιδεύσουν και να γνωρίσουν άλλες χώρες και πολιτισμούς.

“Για όλους τους παραπάνω λόγους” εξήγησε η υπουργός “η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται σήμερα με ταχύτατους ρυθμούς. Παράλληλα, η τουριστική ανάπτυξη είναι ένα από τα μέσα που μπορεί να αξιοποιήσει μία χώρα για να απαντήσει στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. Σε μια εποχή κλιμακούμενου ανταγωνισμού σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και τις χώρες χαμηλού κόστους εργασίας, η ενδυνάμωση της οικονομίας στο σύνολό της, καθώς και η διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης εξαρτάται όλο και περισσότερο από τον τουρισμό”.

Το πρόβλημα της απασχόλησης και της περιφερειακής ανάπτυξης, το οποίο οξύνεται όλο και περισσότερο σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία μπορεί να εξομαλυνθεί μεταξύ άλλων – με την προώθηση και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης. Κι αυτό γιατί “καθώς ο τουρισμός περιλαμβάνει ένα ευρύτερο δίκτυο υπηρεσιών που επεκτείνονται πέρα από τα όρια της φιλοξενίας, αποτελεί παράγοντα ενδυνάμωσης των θεμελίων της οικονομίας στο σύνολό της. ΓιΆ αυτό και το επιχείρημα ότι η τουριστική ανάπτυξη είναι μία από τις πιο ασφαλείς και ελπιδοφόρες επιλογές για ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας για όλους είναι ισχυρό και ρεαλιστικό”.

Ο τουρισμός εκτός από ένας από τους ισχυρότερους αυτόνομους τομείς της οικονομίας, αποτελεί ταυτόχρονα κεντρικό καταλύτη της οικονομικής ανάπτυξης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα της πως “καθώς πλησιάζουμε στο δεύτερο μισό του 2007 θα πετύχουμε όχι μόνο μία από τις καλύτερες χρονιές για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και θα θέσουμε τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024