Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΜεγάλα επενδυτικά προγράμματα από ξενοδοχειακούς ομίλους

Μεγάλα επενδυτικά προγράμματα από ξενοδοχειακούς ομίλους

Κατά την διάρκεια του 1999, οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επιδόθηκαν σε μεγάλα επενδυτικά προγράμματα σε όλα τα σημεία της χώρας με αποτέλεσμα να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η εικόνα της […]

Κατά την διάρκεια του 1999, οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επιδόθηκαν σε μεγάλα επενδυτικά προγράμματα σε όλα τα σημεία της χώρας<...> με αποτέλεσμα να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η εικόνα της Ελλάδος στον τομέα της τουριστικής υποδομής. Τα περισσότερα από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα (205) παρουσίασαν μεγάλη αύξηση των παγίων στοιχείων τους, συνολικού ύψους 1 τρισ. δρχ. Εκτός από τις επενδύσεις που έκαναν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Αθήνας, άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Αιδηψός, η Ευρυτανία, η Κέρκυρα, η Χαλκιδική και το Λουτράκι παρουσίασαν σημαντική ανανέωση στο ξενοδοχειακό τομέα. Αυτά προκύπτουν από την ετήσια επισκόπηση για τον τουρισμό της Kantor<.> Capital ΑΕ.

Πολυτελέστατα δωμάτια, συνεδριακοί χώροι, εστιατόρια μπαρ, πισίνες και bungalows είναι μερικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτά τα νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Πιο συγκεκριμένα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Melia Marbella της Κέρκυρας για πρώτη φορά συνεργάστηκε με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών όπως το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, και την Ολλανδία με σκοπό τη ποιοτική του εξέλιξη. Στο ξενοδοχείο Θέρμαι Σύλλα στο οποίο βρίσκεται στη Αιδηψό οι ιδιοκτήτες του, εκμεταλλεύονται τα ιαματικά νερά της περιοχής, δημιούργησαν ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο χρησιμοποιώντας γερμανικά μηχανήματα.

Το νεοσύστατο συγκρότημα Sani αποτελεί μία επένδυση ύψους 3,4 δισ. δρχ. που πλέον καλύπτει τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού πελάτη. Το παραπάνω συγκρότημα αποτελείται από το Sani Beach Club, το Sani Beach Hotel με 932 κλίνες, το Sani Villas με 500 υπερπολυτελείς βίλες καθώς και το Porto Sani Village με 300 κλίνες σε σουίτες. Συνολικά 4.000 στρέμματα στην περιοχή της Κασσάνδρας ανήκουν σε αυτό το συγκρότημα. Παράλληλα μέσα στα άμεσα επενδυτικά σχέδια της επιχείρησης είναι η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου λιμανιού 218 θέσεων το οποίο θα ολοκληρωθεί τέλη του 2000.

Μεγάλα επενδυτικά προγράμματα βρίσκονται ή έχουν ολοκληρωθεί και στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης καθότι η πόλη αποτελεί πλέον διεθνή επιχειρησιακό κόμβο με αποτέλεσμα να δίδεται μεγάλη σημασία στην επέκταση και αναβάθμιση της περιοχής από τους επιχειρηματίες. Στο πλαίσιο αυτό, κινήθηκε και ο όμιλος Ηyatt δαπανώντας για τις ανάγκες του επενδυτικού του προγράμματος 145 εκατομμύρια δολάρια. Κύριοι μέτοχοι του νέου συγκροτήματος είναι κατά το 50% ο πολυεθνικός οίκος Hyatt, κατά 40% ο όμιλος Λασκαρίδη και κατά 10% ο Β. Θεοχαράκης. Παράλληλα το ξενοδοχείο Capsis με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 δισ. δρχ. έφτιαξε το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων μέσα στην καρδιά της πόλης στα Λαδάδικα.

Στην περιοχή των Δωδεκανήσων και πιο συγκεκριμένα στην Κω κατασκευάστηκε στο μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στην Ελλάδα χωρητικότητας πέντε χιλιάδων ατόμων. Η ίδρυση του ανέδειξε την ανάγκη για καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή με αποτέλεσμα την πλήρη ανακαίνιση του Hipocrates Palace αλλά και την ανακαίνιση του συγκροτήματος Kipriotis Village με 150 επιπλέον πολυτελών σουιτών. Επιπλέον, σύντομα θα αποτελεί μέρος του συγκροτήματος το Panorama View το οποίο θα διαθέτει καταλύματα 5 αστέρων.

Η Κυπριακή Louis Hotel ύστερα από την εξαγορά της μεγαλύτερης Ελληνικής εταιρείας κρουαζιερόπλοιων (Royal Olympic Cruises) και την κατασκευή του κρουαζιερόπλοιου Οlympic Voyager το οποίο θεωρείται από τα ταχύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, προχώρησε στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου(68,3%) της εταιρίας Κολοσσός ΑΕ, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Colossos Beach στο Φαληράκι της Ρόδου.

Στα βήματα της Louis Hotel βρίσκεται και ο επίσης κυπριακός όμιλος Libra Holidays Group, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν τη απόκτηση της ελληνικής εταιρίας κρουαζιέρων Golden Sun Cruises. Παράλληλα, ο συγκεκριμένος όμιλος διαβλέποντας τις ευνοϊκές εξελίξεις στον ελληνικό τουριστικό κλάδο προχώρησε και στην εξαγορά του ξενοδοχείου Columbia Hotel Resort το οποίο βρίσκεται στο Φαληράκι της Ρόδου.

Αξιόλογο επενδυτικό πρόγραμμα υλοποιείται και από το Poseidon Club στο Λουτράκι. Το συγκεκριμένο συγκρότημα αποτελεί σαφώς έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες του κλάδου αφού ύστερα από ένα διετές πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 500 εκατ. δρχ. κατάφερε να αναβαθμίσει το επίπεδο των υπηρεσιών αλλά και της υποδομής του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024