Τελευταία νέα

Ελληνικές μέρες Βερολίνου

Το Βερολίνο προσελκύει πλέον πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Η νέα γερμανική πρωτεύουσα αντανακλά παράλληλα και μία διαφορετική πολιτικοοικονομική αντίληψη, αλλά και δυναμισμό, λαμβανομένου υπόψη και του εξαιρετικού γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος του […]

Το Βερολίνο<.> προσελκύει πλέον πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Η νέα γερμανική πρωτεύουσα αντανακλά παράλληλα και μία διαφορετική πολιτικοοικονομική αντίληψη, αλλά<...> και δυναμισμό, λαμβανομένου υπόψη και του εξαιρετικού γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος του Βερολίνου λόγω της άμεσης γειτνίασης – άρα και επιρροής – στην αναπτυσσόμενη Α. Ευρώπη.

Τα νέα αυτά δεδομένα ώθησαν την ελληνική πρεσβεία και το Γραφείο Τύπου στο Βερολίνο να επιδιώξουν – με προοπτική θεσμοποίησης – μια σοβαρή προβολή της χώρας μας με τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτικού, οικονομικού και πολιτιστικού περιεχομένου υπό το γενικό τίτλο "Ελληνικές Μέρες Βερολίνου".

Στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται από 21 μέχρι 28 Νοεμβρίου 2000, με την ενίσχυση σειράς σημαντικών χορηγών, της ΓΓΑΕ και του υπουργείου Τύπου, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, καθώς και Γερμανοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Με αφορμή, εξάλλου, τις "Ελληνικές Μέρες Βερολίνου", προγραμματίζεται σε συνεργασία με τις εφημερίδες Handelsblatt και Athener Zeitung η έκδοση ειδικών ένθετων, καθώς και η κάλυψη των εκδηλώσεων από γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι οι εξής: Εναρκτήρια εκδήλωση – επίσημο δείπνο στις 21 Νοεμβρίου για 350 προσωπικότητες στο Χίλτον του Βερολίνου
Οικονομική ημερίδα στις 21 Νοεμβρίου με θέμα "Ελληνογερμανική Επιχειρηματική Συνεργασία"
Πολιτική – Επικοινωνιακή ημερίδα από 22 Νοεμβρίου με θέμα: "Η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση"
Πολιτιστική ημερίδα από 23 Νοεμβρίου με θέματα: "Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην έκθεση βιβλίου Φραγκφούρτης 2001".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024