Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςWTM 2000: Έλαμψαν δια της απουσίας τους ‘Αθήνα 2004’ και ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’

WTM 2000: Έλαμψαν δια της απουσίας τους ‘Αθήνα 2004’ και ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’

WTM-Λονδίνο: Αυτοί οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οι φετινοί πρωταγωνιστές της ελληνικής συμμετοχής στην World Travel Market 2000 και να δώσουν νέα πνοή στην τουριστική παρουσία της χώρας μας […]

WTM-Λονδίνο: Αυτοί οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οι φετινοί πρωταγωνιστές της ελληνικής συμμετοχής στην World Travel Market 2000 και να δώσουν νέα πνοή στην τουριστική παρουσία της χώρας μας<...> σε μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις του κόσμου, κατάφεραν να λάμψουν δια της απουσίας τους και να δημιουργήσουν πολλά ερωτηματικά.

Ο Οργανισμός 'Αθήνα 2004' και το νέο διεθνές αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' αντί να κυριαρχήσουν όπως θα περίμενε κανείς στην WTM<.> 2000 προτίμησαν να παραμείνουν εκτός ελληνικής συμμετοχής σε μία περίοδο που η τουριστική Ελλάδα, όπως άλλωστε και κάθε τουριστικός προορισμός, αναζητά αφορμές για να δείξει την πρόοδο και την ποιοτική της αναβάθμιση σε υποδομές και ανωδομές.

Όλες οι χώρες που έχουν αναλάβει Ολυμπιακούς Αγώνες στο παρελθόν φρόντιζαν να το προβάλλουν σε κάθε δυνατή ευκαιρία και η 'Αθήνα 2004' -αν και δεν υπάρχουν οι περιοριστικοί παράγοντες που δεν επιτρέπουν την προβολή της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από μία πόλη (δεν επιτρέπεται η προβολή τους αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προηγούμενοι)- θεώρησε καλό να μην συμμετάσχει στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε για διεθνή προβολή στον διεθνή τουριστικό κλάδο.
Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ασφαλώς ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη της έκθεσης διότι μεταξύ των στελεχών της Αθήνα 2004 υπάρχουν έμπειροι επαγγελματίες που προέρχονται από τον χώρο του τουρισμού.

Όσο δε για το νέο διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων 'Ελευθέριος Βενιζέλος' το οποίο στα αρχικά χρόνια της κατασκευής του συμμετείχε με εντυπωσιακές μακέτες στην συγκεκριμένη, αλλά και σε άλλες τουριστικές εκθέσεις, η απουσία μόλις πέντε μήνες πριν την έναρξη λειτουργίας του τόσο από την WTM όσο και από το συνέδριο της ABTA στην Κω, έκανε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση και τροφοδότησε τις φήμες που το θέλουν να μην ανοίγει στην προκαθορισμένη ημερομηνία της 1ης Μαρτίου 2001.

Το αεροδρόμιο έπρεπε να ήταν παρόν για να ενημερώσει τους tour operators που πολλές φορές έκριναν την έλλειψη σωστού αεροδρομίου στην Αθήνα, ότι την επόμενη τουριστική περίοδο οι πελάτες τους θα προσγειώνονται σε σύγχρονο αεροδρόμιο.
Η Αθήνα 2004 έπρεπε να ήταν εκεί για να προβάλει το νέο πρόσωπο της Αθήνας και να ενδυναμώσει την ελληνική συμμετοχή.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και η Accor με το νέο ξενοδοχείο του αεροδρομίου ήταν παρόντες στην έκθεση και δια στόματος Σπύρου Διβάνη και Γιώργου Σταύρου αντίστοιχα απορούσαν -όπως και οι υπόλοιποι εκθέτες βέβαια- που πέρα από τα δικά τους θέματα βρισκόντουσαν στην ανάγκη να προβάλουν περιγραφικά ένα γεγονός και ένα αεροδρόμιο που θα έπρεπε να ήταν δίπλα τους σημαιοφόροι του ελληνικού τουρισμού για τώρα και για πολλά χρόνια ακόμα. Ας το σκεφτούν οι αρμόδιοι και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό τουρισμό που καλούνται να στηρίξουν -εκτός των άλλων- και με τις κατάλληλες ενέργειες marketing.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024