Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞΕΕ: Χωρίς καμία συζήτηση με τουριστικούς φορείς η δημοσιοποίηση του Χωροταξικού Πλαισίου
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

ΞΕΕ: Χωρίς καμία συζήτηση με τουριστικούς φορείς η δημοσιοποίηση του Χωροταξικού Πλαισίου

«Το Σχέδιο για το Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς να έχει προηγηθεί έστω μια στοιχειώδης διαδικασία διερεύνησης των απόψεων των φορέων που εκπροσωπούν την Ελληνική Τουριστική προσφορά, μεταξύ των οποίων ιδιαίτερη θέση κατέχει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΞΕΕ…

«Το Σχέδιο για το Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό δόθηκε στη δημοσιότητα χωρίς να έχει προηγηθεί έστω μια στοιχειώδης διαδικασία διερεύνησης των απόψεων των φορέων που εκπροσωπούν την Ελληνική Τουριστική προσφορά, μεταξύ των οποίων<...>ιδιαίτερη θέση κατέχει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γεράσιμος Κ. Φωκάς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη χτεσινή δημοσιοποίηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό από τον αρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργο Σουφλιά.

Όπως τόνισε ο κ. Φωκάς: “Το ζητούμενο του Ειδικού Πλαισίου είναι κατά τη γνώμη μας η «Οργάνωση του Χώρου» όσον αφορά στον τουριστικό τομέα. Από μια πρώτη ανάγνωση προκύπτει ότι μεγάλο μέρος του Σχεδίου, ενδεχομένως το μεγαλύτερο, ασχολείται με την οργάνωση της λειτουργίας του τουριστικού τομέα και όχι με την οργάνωση του χώρου. Προβαίνει μάλιστα σε ορισμούς και κατηγοριοποιήσεις «τμημάτων» του τουριστικού φαινομένου που δεν είναι δόκιμες και που δεν απηχούν τη δυναμική πραγματικότητα της συνεχώς εξελισσόμενης διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Μεταξύ των άλλων κατευθύνσεων, το Σχέδιο περιλαμβάνει προβλέψεις για τη λεγόμενη «Σύνθετη και Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη Τουριστικών Υποδομών Σταθερού Παραθερισμού» (διάβαζε Τουριστική Κατοικία) και μάλιστα με τρόπο που δεν μας πείθει ότι η θεσμοθέτησή τους θα αποβεί προς το συμφέρον της υφιστάμενης τουριστικής προσφοράς και της βιώσιμης ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού”.

Το Ξ.Ε.Ε επιφυλάσσεται, αφού μελετήσει με σοβαρότητα και σε βάθος τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τους στο περιβάλλον των τουριστικών περιοχών της χώρας, καθώς και τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στη λειτουργία και την απόδοση του Ελληνικού Τουρισμού, να τοποθετηθεί εν εκτάσει επί του περιεχομένου του Χωροταξικού Πλαισίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024