Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικός ο ρόλος του Φαλήρου για την ενοποίηση της παραλιακής ζώνης
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σημαντικός ο ρόλος του Φαλήρου για την ενοποίηση της παραλιακής ζώνης

Τη σημασία του δήμου Φαλήρου στο έργο που έχει αναλάβει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για τη δημιουργία παραλιακής διαδρομής περιπάτου και ποδηλάτου από το […]

Τη σημασία του δήμου Φαλήρου στο έργο που έχει αναλάβει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για τη δημιουργία παραλιακής διαδρομής περιπάτου και ποδηλάτου από το Μικρολίμανο έως και τη Βάρκιζα εξήρε<...>το βράδυ της Τετάρτης η αρμόδια υπουργός, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, σε συνάντηση της με το δήμαρχο της περιοχής, κ. Διονύση Χατζηδάκη.

“Είναι απορίας άξιο” ανέφερε η κα Πετραλιά “το ότι μέχρι σήμερα για τις περισσότερες νότιες περιοχές δεν υπάρχει λειτουργική προσβασιμότητα στη θάλασσα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας. Το Παλαιό Φάληρο είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους της νότιας Αττικής, που υπήρξαν ανέκαθεν ταυτισμένοι με τη θάλασσα. Είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους του, αλλά και σε επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο να κάνουν το πιο απλό και αυτονόητο: Να περπατήσουν πλάι στη θάλασσα, να παίξουν με τα παιδιά τους, να κάνουν ποδήλατο, να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, ακόμη και να κολυμπήσουν. Ήρθε πλέον η ώρα και οι κάτοικοι όλων των δήμων της νότιας Αττικής, να αποκτήσουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη θάλασσα”.

“Η διαμόρφωση της παραθαλάσσιας διαδρομής” εξήγησε “θα αλλάξει ολόκληρη τη δυναμική της περιοχής, των επενδύσεων και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου. Θα προσφέρει νέες ευκαιρίες μιας βιώσιμης και φιλικής προς τις ανθρώπινες ανάγκες ανάπτυξης, με τρόπο σύγχρονο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της νέας εποχής”. Και πρόσθεσε: “Πιστεύω βαθιά στις τεράστιες και ανυπολόγιστες προοπτικές που θα προκύψουν για την πόλη, με την ενοποίηση του θαλάσσιου μετώπου. Το έργο αυτό, όχι μόνο θα αλλάξει τη διεθνή εικόνα και τις δυνατότητες της Αττικής, αλλά ταυτόχρονα θα ενισχύσει την τουριστική, την οικονομική και την πολιτιστική φυσιογνωμία κάθε δήμου, όλης της περιοχής.

Μιλώντας για την αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων η κα Πετραλιά τόνισε ότι η δρομολόγηση της θα συμπληρώσει αρμονικά και λειτουργικά τη διαδρομή πεζοδρόμου και ποδηλάτου, αλλάζοντας για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης και εκτινάσσοντας την τουριστική της ανάπτυξη. Μάλιστα ως παράδειγμα έφερε το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο στο γήπεδο του Tae Kwo Do, η λειτουργία του οποίου θα αυξήσει τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, κατά μέσο όρο 280.000 επιπλέον, ενώ θα συνεισφέρει άμεσα και έμμεσα έσοδα της τάξης των 85 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο, ετησίως.

“Η Αττική μπορεί να γίνει και θα γίνει σημείο αναφοράς για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, αλλά και τόπος που αξίζει κανείς να ζει, να δημιουργεί, να μεγαλώνει τα παιδιά του” υπογράμμισε η υπουργός.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024