Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑντίστροφη μέτρηση… για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Αντίστροφη μέτρηση… για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του Εθνικού μας αερομεταφορέα. Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής […]

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του Εθνικού μας αερομεταφορέα. Εντός του πρώτου δεκαημέρου<...> του Δεκεμβρίου, αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>, ενώ τον Ιανουάριο τα ταμεία της αναμένεται να είναι άδεια και οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι.

Στο μεταξύ, καμία αεροπορική εταιρία από το εξωτερικό δεν έχει εκδηλώσει το παραμικρό ενδιαφέρον, εκτός από την γερμανική Lufthansa, η οποία όμως δέχεται να εμπλακεί μόνο ως τεχνικός σύμβουλος. Στον αντίποδα, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από δύο ομάδες Ελλήνων επιχειρηματιών, με την προϋπόθεση ο εθνικός αερομεταφορέας να δουλέψει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό.

Πάντως, οι συναρμόδιοι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών, έχουν καταλήξει σε σειρά μέτρων που αναμένεται να καταστήσουν την ΟΑ<.> ελκυστική και να μπορέσουν να την πουλήσουν σε ιδιώτες. Τα βασικότερα από αυτά προβλέπουν την μείωση του προσωπικού με την εφαρμογή του μέτρου των μετατάξεων και της εθελουσίας εξόδου και την λογιστική διάσπαση της εταιρίας, με την δημιουργία μιας καθαρής, ενεργητικής και μια παθητικής που θα αναλάβει χρέη ύψους 100 δισ. δρχ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024