Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠέντε διεκδικητές της Helexpo στην τελική ευθεία – Εκτός ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Πέντε διεκδικητές της Helexpo στην τελική ευθεία – Εκτός ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Απορρίφθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι προσφορές του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον ομογενειακό εκθεσιακό οργανισμό “Hermes Expo International” και της κοινοπραξίας εταιριών ΔΑΚΩΝ ΑΕ, ΕΧΠΑ ΕΠΕ και ΡΟΤΑ ΕΠΕ για την […]

Απορρίφθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι προσφορές του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον ομογενειακό εκθεσιακό οργανισμό<...> "Hermes Expo International" και της κοινοπραξίας εταιριών ΔΑΚΩΝ ΑΕ, ΕΧΠΑ ΕΠΕ και ΡΟΤΑ ΕΠΕ για την εξαγορά του 30% της Helexpo<.> A.E., μετά από την ολοκλήρωση της προεπιλογής των επτά ομίλων που είχαν αρχικά δείξει ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΤΕΒΑ -όπως επικαλείται το Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- που διενεργεί τον διαγωνισμό oι εταιρίες που έχουν εγκριθεί είναι: Ο βρετανικός εκθεσιακός φορέας International Trade Exhibitions, που συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό με τον όμιλο Μπατατούδη και είχε καταθέσει την υψηλότερη προσφορά.
Η Fiere Internazionali di Bologna-Ente Asutonomo, η ιταλική εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων, που συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό με την εκδοτική Βορείου Ελλάδος
Η αμερικανική εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων Key 3 Media Group
H κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν: α) η τεχνική εταιρία Αβαξ, η κατασκευαστική J&P του κυπριακού ομίλου Παρακευαϊδη και η ETETH, β) ο γαλλικός εκθεσιακός φορέας Generale Location, γ) Package.
Η υπό σύσταση ανώνυμη εταιρία με βασικούς μετόχους τη βρετανική Mack Brooks Exhibitions Limited και τη Damco Energy AE.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο μετοχοποίησης, το 30% της εταιρίας και το management θα δοθεί στον πλειοδότη, ποσοστό 40% θα διατηρήσει το δημόσιο μέσω της ΔΕΘ, το 10% περίπου θα διατεθεί σε φορείς της συμπρωτεύουσας, ενώ το 20% περίπου θα εισαχθεί στο ΧΑΑ. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2001.

Η αντίδραση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας για "προειλημμένη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης" τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη καλείται να πληρώσει το τίμημα της εξάρτησης της κυβέρνησης από τη διαπλοκή και τα ξένα συμφέροντα.

"Η κυβέρνηση εκχώρησε την εθνική εκθεσιακή πολιτική και παρέδωσε τη σημαία της Θεσσαλονίκης σε ξένα χέρια, επικύρωσε την απομάκρυνση της ΔΕΘ από τη συμπρωτεύουσα και πρόδωσε την αναπτυξιακή της πορεία" ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος στην επιστολή του προς την κυβέρνηση, εκφράζοντας παράλληλα τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις μεγάλες εθνικές και αναπτυξιακές υποθέσεις, για το μέγεθος της εξάρτησής της από τη διαπλοκή και των δεσμεύσεών της από οικονομικά και ξένα συμφέροντα.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπενθύμισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης "για μητροπολιτικό ρόλο της Θεσσαλονίκης, για σεβασμό και στήριξη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ανάδειξη του αναπτυξιακού ρόλου της, για το σεβασμό και τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας, για το σεβασμό των κανόνων του ανταγωνισμού".

Τέλος, δήλωσε την ετοιμότητα του Δήμου για προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου να μείνει η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και να προασπιστούν τα συμφέροντά της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024