Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕντυπώσεις εκθετών από την Tourism & Property 2007
Συγχαρητήρια ναι μεν, αλλά...

Εντυπώσεις εκθετών από την Tourism & Property 2007

Τα συγχαρητήρια τους στη διοργανώτρια εταιρία, Real Travel, της έκθεσης για την ακίνητη περιουσία και τον ελληνικό τουρισμό “Tourism & Property 2007”, έδωσαν οι εκθέτες, υπογραμμίζοντας την άψογη οργάνωση και το “καλό στήσιμο” των περιπτέρων, ενώ όλοι σχεδόν δήλωσαν τη πρόθεση τους να συμμετάσχουν και στην επόμενη έκθεση. Σαν πρώτη προσπάθεια σύνδεσης του real estate και του τουρισμού σε έναν κοινό εκθεσιακό χώρο, όλοι συμφώνησαν…

Τα συγχαρητήρια τους στη διοργανώτρια εταιρία, Real Travel, της έκθεσης για την ακίνητη περιουσία και τον ελληνικό τουρισμό “Tourism & Property 2007”, έδωσαν οι εκθέτες, υπογραμμίζοντας την άψογη οργάνωση<...>και το “καλό στήσιμο” των περιπτέρων, ενώ όλοι σχεδόν δήλωσαν τη πρόθεση τους να συμμετάσχουν και στην επόμενη έκθεση. Σαν πρώτη προσπάθεια σύνδεσης του real estate και του τουρισμού σε έναν κοινό εκθεσιακό χώρο, όλοι συμφώνησαν, πως ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη, αλλά ακριβώς επειδή επρόκειτο για “παρθενική” έκθεση εκτίμησαν πως η επόμενη θα είναι ακόμη καλύτερη, αφού κάθε νέο εγχείρημα επιδέχεται βελτιώσεις.

Αναφορικά λοιπόν με τις βελτιώσεις, διατυπώθηκαν αρκετές και ποικίλες προτάσεις. Το Travel Daily News μίλησε με εκθέτες, τόσο από το χώρο του real estate, όσο και του τουρισμού, σε μια προσπάθεια ανίχνευσης των κινήτρων συμμετοχής τους, καταγραφής των εντυπώσεων τους και παρουσίασης προτάσεων για μια καλύτερη “Tourism & Property” του χρόνου.

Ως “πολύ καλή προσπάθεια” χαρακτήρισε τη διοργάνωση της έκθεσης, ο διευθύνων σύμβουλος της RCI Hellas, κ. Δημήτρης Μανίκης, επισημαίνοντας ωστόσο την άμεση ανάγκη εύρεσης ταυτότητας, προκειμένου να καταστεί σαφές στην αγορά εαν επρόκειτο για έκθεση του real estate ή του τουρισμού, αλλά και εάν επρόκειτο για έκθεση B2B ή B2C. Σε πρώτη φάση ο κ. Μανίκης ανέφερε πως ίσως δεν χρειαζόταν ακόμη η έκθεση, αφού μέσα από τη καθιέρωση του συνεδρίου για την παραθεριστική κατοικία θα μπορούσε να υπάρξει πιο στοχευμένο κοινό για την πραγματοποίηση της έκθεσης τις επόμενες χρονιές με απόλυτη επιτυχία. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε, θα ήταν προτιμότερο η έκθεση να ολοκληρωνόταν την Κυριακή και όχι τη Δευτέρα. Παρόλα αυτά, η RCI επιθυμεί να συμμετάσχει και στην επόμενη έκθεση και μια πρόταση του κ. Μανίκη, αναφορικά με την επόμενη διοργάνωση, είναι η πραγματοποίηση ημερίδων, στα πλαίσια της έκθεσης, με ειδήμονες για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών από όλους τους χώρους.

Θετικές εντυπώσεις – ως επί των πλείστων – αποκόμισε από την έκθεση και ο κ. Φίλιππος Χατζηγεωργίου, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρίας Leptos Estates λόγω των σημαντικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης με ανθρώπους του χώρου (μεσίτες, τουριστικά γραφεία, δικηγορικά γραφεία, δημοσιογράφους). `Αριστες ήταν δε οι εντυπώσεις της εταιρίας από άποψη οργάνωσης και παροχής υποστήριξης. Η πρόταση βελτίωσης της Leptos Estates για την έκθεση, ταυτίζεται με την προαναφερθείσα πρόταση του κ. Μανίκη και έχει να κάνει με τη χρονική διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα ήταν προτιμότερο, κατά τον κ. Χατζηγεωργίου να αρκεστεί στο τριήμερο Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, ενώ ενδεχομένως χρειάζεται και καλύτερη προβολή στους υποψήφιους αγοραστές. Βασικός σκοπός της Leptos Estates με τη συμμετοχή της στην έκθεση “Tourism & Property” ήταν η συνέχιση της παρουσίας του ομίλου σε όλα τα σημαντικά συνέδρια και εκθέσεις που γίνονται στον ελληνικό χώρο, όπως επίσης και η δημιουργία καινούριων επαφών με μελλοντικούς συνεργάτες (μεσιτικά και τουριστικά γραφεία).

Λόγοι διαφήμισης και προβολής οδήγησαν και την Αγροτουριστική Α.Ε. να συμμετάσχει στην πρώτη έκθεση για την ακίνητη περιουσία και τον ελληνικό τουρισμό, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της, κ. Ιωάννη Τσιτούρα, κακή επιλογή ήταν για την έκθεση τόσο ο χρόνος, αφού “καλό είναι οι εκθέσεις να μην γίνονται μετά τον Απρίλιο”, όσο και ο χώρος, αφού “το Ελληνικό παρουσιάζει μια μεγάλη δυσκολία προσβασιμότητας”. Επίσης, κατά τον κ. Τσιτούρα, για την επιτυχία της έκθεσης, απαιτείται μια εξειδικευμένη και στοχευμένη διαφήμιση για την προσέλκυση εκθετών από αγορές του εξωτερικού, που είναι πιο ώριμες στο θέμα της παραθεριστικής κατοικίας.

“Απόλυτα ικανοποιημένη” από τη συμμετοχή της στην έκθεση δήλωσε με τη σειρά της η Minoan Group PLC, καθώς της δόθηκε η δυνατότητα να προβάλει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το έργο `ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ`. “Ένα έργο του οποίου, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ανταποκρίνονται πλήρως σε όλα τα κριτήρια και προϋποθέσεις ανάπτυξης μίας σύνθετης και ολοκληρωμένης τουριστικής υποδομής σταθερού παραθερισμού”, κατά την εταιρία. “Η έκθεση”, όπως επεσημάνθηκε, “ανέδειξε και πρόβαλε με επιτυχία τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς ακινήτων και τα προϊόντα του ελληνικού τουρισμού”.

Εκτός όμως από εταιρίες real estate και τουρισμού, το παρόν στην έκθεση “Tourism & Property” έδωσαν και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εκθετών, συμπεριλαμβάνονταν τόσο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και ο Δήμος Κερατέας, ενώ τα περίπτερα και των δύο απέσπασαν βραβεύσεις. Στόχος της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. ήταν η τουριστική προβολή της μέσω της έκθεσης, ενώ αντίθετα του Δήμου Κερατέας η προσέλκυση επενδυτών για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ως μελανά σημεία της έκθεσης, η κα Στέλλα Σπανού, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γαστρονομίας της Περιφέρειας, ανέφερε την ελλιπή διαφήμιση, αλλά και την ταυτόχρονη διεξαγωγή 2 ακόμη εκθέσεων (Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου και Summer Holiday Expo).

“Οι επισκέπτες της έκθεσης, που αποτελούνταν τόσο από απλούς πολίτες, όσο και από επενδυτές μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του Δήμου Κερατέας για συμμετοχή στην Tourism & Property και την επόμενη χρονιά”, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κερατέας, κα. Σοφία Παπαγιάννη. Ωστόσο πρόσθεσε, απαραίτητες είναι είτε κάποιες βελτιώσεις στον χώρο του Ελληνικού, είτε η μεταφορά της έκθεσης σε άλλο εκθεσιακό κέντρο.

Ορισμένες από τις προτάσεις των εκθετών φαίνεται πως θα γίνουν πραγματικότητα από την επόμενη κιόλας χρονιά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση το 2008 θα γίνει σε άλλο εκθεσιακό κέντρο, πιο σύγχρονο και συνεπώς πιο κατάλληλο, ενώ εκτός από Αθήνα θα πραγματοποιηθεί και σε Μόναχο, Στοκχόλμη και Λονδίνο με πιο στοχευμένη συμμετοχή εκθετών και με καθαρά χαρακτήρα B2B. Ευχή όλων μας οι προσπάθειες των διοργανωτών να ευοδώσουν και να αποκτήσουμε στο μέλλον μια έκθεση παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα, που θα συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα των Ευρωπαίων ηγετών του χώρου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024