Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΚυκλοφόρησε στη Ρωσία το δεύτερο τεύχος του περιοδικού “Ελλάδα”
Ελληνική Πρεσβεία Μόσχας

Κυκλοφόρησε στη Ρωσία το δεύτερο τεύχος του περιοδικού “Ελλάδα”

Με χαιρετισμούς τού Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, του Πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, και του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και εκτενείς συνεντεύξεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου, Ντ. Μπακογιάννη και […]

Με χαιρετισμούς τού Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, του Πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, και του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και εκτενείς συνεντεύξεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου, Ντ. Μπακογιάννη και Γ. Λιλλήκα, και του δημάρχου<...>της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ, κυκλοφόρησε το δεύτερο, καλοκαιρινό τεύχος του νέου περιοδικού “Ελλάδα”, που εκδίδεται στα ρωσικά στη Μόσχα. Το τεύχος είναι αφιερωμένο στις ελληνορωσικές σχέσεις, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας σε Μόσχα – Αγ.Πετρούπολη και τις συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν και συμπεριλαμβάνει πλούσια ύλη για τουριστικούς προορισμούς, παραδοσιακή κουζίνα και θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το διμηνιαίο περιοδικό άρχισε να εκδίδεται το Μάρτιο στη Ρωσία και έχει ως σκοπό του την καλύτερη γνωριμία της ρωσικής κοινής γνώμης με τη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο, την προώθηση ελληνικών και κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών σε μια από τις πλέον δυναμικές αγορές του πλανήτη, καθώς και την κάλυψη των διαρκώς ανερχόμενων σχέσεων με τη Ρωσία σε όλο το φάσμα τους (οικονομία – με έμφαση σε τουρισμό, εμπόριο, ενέργεια – πολιτική, πολιτισμός, θρησκεία κλπ).

Το περιοδικό τυπώνεται σε τετραχρωμία και χαρτί πολυτελείας, εξ` ολοκλήρου στα ρωσικά (με εξαίρεση λίγων σελίδων στα ελληνικά για διευκόλυνση διαφημιζόμενων και διαφημιστών) και φιλοδοξεί να γίνει τόσο γνωστό στη Ρωσία, όσο και η λέξη “Ελλάδα”, που όλοι οι Ρώσοι θυμούνται από τα σχολικά τους θρανία, συνδέοντάς την με το μεγαλείο και τον εξωτισμό της αρχαίας πατρίδας και του πολιτισμού της.

Η έκδοση συνεργάζεται με τα εθνικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Ρωσίας (ΑΠΕ/ΜΠΕ και ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, στις εγκαταστάσεις του οποίου και τυπώνεται), με το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο και πολλούς άλλους φορείς των δύο χωρών και συνενώνει δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ομογενείς και φοιτητές, που δραστηριοποιούνται επί χρόνια σε διάφορους τομείς της ελληνορωσικής συνεργασίας, γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητές της και πιστεύουν στις μεγάλες προοπτικές της.

Την πρωτοβουλία της έκδοσης ανέλαβε το Ελληνο-Ρωσικό Εργαστήριο στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Μόσχας (Λομονόσοφ) και τη διεύθυνση ο ανταποκριτής ελληνόφωνων ΜΜΕ στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός, ενώ συνεργάζονται τόσο οι Έλληνες ανταποκριτές Δημήτρης Λιάτσος και Αχιλλέας Πατσούκας, όσο και οι Ρώσοι συνάδελφοί τους στην Αθήνα Γιούρι Μαλίνοφ και Αλεξέι Μπογκντανόφσκι.

Το νέο 2ο τεύχος του περιοδικού κυκλοφόρησε σε 20.000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν σε τουριστικές και εν γένει επαγγελματικές εκθέσεις, σε τρία αεροδρόμια της Μόσχας, από Πρεσβείες, Προξενεία, εμπορικά τμήματα και γραφεία Τύπου Ελλάδας και Κύπρου, από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς (ΕΟΤ, ΚΟΤ κλπ), καθώς και κατά τις εκδηλώσεις τους σε ολόκληρη τη Ρωσία, από πλήθος εταιριών ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων, τουριστικών και μη, ρωσικά ξενοδοχεία, κεντρικές λέσχες – εστιατόρια, καθώς και ομογενειακές ενώσεις. Αποστέλλεται επίσης σε επιλεγμένους αποδέκτες – opinion makers (Κρεμλίνο, Πατριαρχείο, κυβέρνηση, Δήμοι μεγάλων πόλεων, βουλευτές και πολιτικοί παράγοντες εν γένει, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες κλπ). Το δίκτυο VIP διανομής διαρκώς διευρύνεται και θα συμπεριλάβει λίαν συντόμως σειρά αεροπορικών εταιριών, που πραγματοποιούν πτήσεις προς Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και επιλεγμένο ρωσόφωνο κοινό στην πρώην Σ. Ένωση (Ουκρανία, Λευκορωσία, Καζακστάν κλπ).

Όπως προκύπτει και από τα περιεχόμενα του πρώτου τεύχους, η “Ελλάδα” έτυχε στήριξης και προσοχής από πολλούς αρμόδιους φορείς των δύο χωρών (βλ. Κρεμλίνο, Πατριάρχης Αλέξιος, ΥΠΕΞ, ΓΓ Ενημέρωσης, ΕΟΤ, Δήμαρχος Μόσχας, Ομογένεια κ.ά.), όμως εξίσου θετικά ή και ενθουσιώδη ήταν και τα σχόλια των περισσότερων αναγνωστών της, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο τους πόσο αναγκαία και επίκαιρη υπήρξε η εμφάνιση της μικρής μοσχοβίτικης “Ελλάδας”, που αδημονεί για ιδέες, συνεργασίες και επικοινωνία με την πατρίδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024