Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ ΔΑΑ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ο ΔΑΑ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ενεργά συμμετέχει και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» (5 Ιουνίου). Στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας και ανάδειξηςτου φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του […]

Ενεργά συμμετέχει και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» (5 Ιουνίου). Στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας και ανάδειξης<...>του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, ο ΔΑΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανάδειξη του υγροβιότοπου της Βραυρώνας, με πρόγραμμα παρεμβάσεων ύψους 40.000 ευρώ. Μετά την έγκριση των αρμόδιων φορέων, οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον καθαρισμό της περιοχής, τοποθέτηση σήμανσης, οριοθέτηση μονοπατιών κ.α.

Ο ΔΑΑ κατασκευάζει έργα υποδομής και προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό συνολικής αξίας 20.000 ευρώ, ως επιβράβευση των σχολείων της Αρτέμιδος που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του αερολιμένα, έχοντας έως σήμερα ανακυκλώσει πάνω από 16 τόνους χαρτιού & αλουμινίου.

Για 5η συνεχή χρονιά. ενθαρρύνοντας τη μελέτη των περιβαλλοντικών θεμάτων, ο ΔΑΑ χορηγεί 2 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση.

Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης που λειτουργεί στον Κεντρικό Αεροσταθμό (Επίπεδο Αναχωρήσεων / Είσοδος 3 / δίπλα στην `Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων). Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα βρουν επίσης το νέο (9ο) Περιβαλλοντικό Δελτίο, που περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του ΔΑΑ.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, είναι ένα από τα λίγα αεροδρόμια παγκοσμίως με Υπηρεσία Περιβάλλοντος πιστοποιημένη κατά το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο EN ISO 14001.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ ΔΑΑ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο ΔΑΑ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ενεργά συμμετέχει και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στον εορτασμό της `Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος` (5 Ιουνίου), επιβραβεύοντας τα σχολείατης Αρτέμιδος που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του αεροδρομίου, χορηγώντας όπως κάθε […]

Ενεργά συμμετέχει και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στον εορτασμό της `Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος` (5 Ιουνίου), επιβραβεύοντας τα σχολεία<...>της Αρτέμιδος που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του αεροδρομίου, χορηγώντας όπως κάθε χρόνο υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υποστηρίζοντας τις περιβαλλοντικές προσπάθειες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης.

Αναλυτικότερα, ο ΔΑΑ προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό αξίας 20.000 ευρώ ως επιβράβευση των σχολείων της Αρτέμιδος, που συμμετέχουν ενεργά στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ, έχοντας ανακυκλώσει μέχρι σήμερα 7 τόνους χαρτί & αλουμίνιο.

Παράλληλα, ενθαρρύνοντας τη μελέτη των περιβαλλοντικών θεμάτων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών χορηγεί για 4η συνεχή χρονιά δύο υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση στο Αεροδρόμιο.

Επίσης, ενισχύοντας με συνέπεια εθελοντικά περιβαλλοντικά προγράμματα, ο ΔΑΑ συνέβαλε στην αγορά πυροσβεστικού οχήματος για το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, το οποίο επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη δασοπροστασία και την πυρόσβεση.

Με συνεχή δραστηριότητα και πρωτοβουλίες στον περιβαλλοντικό τομέα, το αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος` είναι ένα από τα λίγα αεροδρόμια παγκοσμίως με Υπηρεσία Περιβάλλοντος πιστοποιημένη κατά το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο EN ISO 14001.

Σημειώνεται ότι το κοινό μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης, που λειτουργεί στον Κεντρικό Αεροσταθμό (Επίπεδο Αναχωρήσεων / Είσοδος 3 / δίπλα στην Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων). Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα βρουν επίσης το νέο (8ο) Περιβαλλοντικό Δελτίο, που περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2006, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, των κατοίκων της περιοχής, των δημόσιων αρχών και άλλων οργανισμών για περιβαλλοντικά θέματα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024