Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμβολικό “ξήλωμα” περιφράξεων στο Ελληνικό

Συμβολικό “ξήλωμα” περιφράξεων στο Ελληνικό

Δυναμικό παρόν έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ελληνικό εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και κοινωνικών φορέων, συμπαραστεκόμενοι στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για ελεύθερη πρόσβασηστη παραλία. Ο δήμαρχος Ελληνικού, κ. […]

Δυναμικό παρόν έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ελληνικό εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και κοινωνικών φορέων, συμπαραστεκόμενοι στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για ελεύθερη πρόσβαση<...>στη παραλία. Ο δήμαρχος Ελληνικού, κ. Χρήστος Κορτζίδης, συνεχίζει την απεργία πείνας, έχοντας την στήριξη της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Σε ένδειξη μάλιστα διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι της περιοχής με δημάρχους γειτονικών δήμων ξήλωσαν συμβολικά περιφράξεις ιδιωτικών επιχείρησεων στην παραλία του Αγίου Κοσμά.

“Δεν θα περάσει η πολιτική της ΝΔ, που θέλει γκέτο την Αττική και δεν αφήνει ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες. Θα απελευθερωθούν οι χώροι και από τα παράνομα μαγαζιά από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο και θα ξαναδοθεί αυτός ο δημόσιος χώρος στους πολίτες της Αττικής. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των πολιτών”, δήλωσε από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Κ. Γιώργος Παπανδρέου.

“Ιστορική” χαρακτήρισε τη μέρα, με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Αλέκος Αλαβάνος, αφού “οι πολίτες”, όπως εξήγησε, “ανέλαβαν μόνοι τους να τηρήσουν το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει δημόσιο αιγιαλό”.

Για “έγκλημα διαρκείας, που έχει ονοματεπώνυμο: ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.”, μίλησε η βουλευτής του Κ.Κ.Ε., κυρία Ελπίδα Παντελάκη, κάνοντας επίσης λόγο για “ρεσιτάλ υποκρισίας, που προέρχεται από τους βουλευτές και τους δημάρχους της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.”.

Υπερβολικές χαρακτήρισε τις αντιδράσεις του δήμαρχου Ελληνικού, ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργος Σουφλιάς, παραδεχόμενος όμως σε δηλώσεις του ότι “οι παραλίες πρέπει να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες στο κοινό”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024